DRIE DAGEN MET

In deze rubriek beschrijft een collega drie dagen uit zijn of haar werkweek. Deze keer de beurt aan Annemiek van Mazijk. Annemiek  is werkzaam als teamleider Radiologie.
Zij is door haar collega’s genomineerd als één van de meest bevlogen medewerkers van het Groene Hart Ziekenhuis.

MAANDAG

Ik begin de dag altijd op de fiets vanaf de andere kant van Gouda. Op maandag start ik om 08.00.

Als ik binnenkom staat er al een heerlijk bakje koffie voor mij klaar, de meiden van de administratie zorgen erg goed voor mij! Ik doe na de koffie even mijn rondje bij de collega’s om te informeren of er bijzonderheden zijn en neem kort het weekend door. Verder houd ik me op maandag voornamelijk bezig met managementtaken en de indeling van het rooster, er zijn altijd wel wat adhoc verschuivingen i.v.m. ziekte en vrije dagen. In de middag is er een afspraak met onze medisch fotograaf Robbert Beck en communicatiemanager Gelske Nederlof. We bespreken de planning en bekijken of de medische fotografie en de huisfotografie nog in goed evenwicht met elkaar zijn. De dag staat verder in het teken van e-mails beantwoorden en uitwerken. Na een lange dag vertrek ik richting huis, nog snel even voor de regenbui uit!

DINSDAG

Vandaag meld ik mij weer om 8 uur op de afdeling. Het is vandaag een bijzonder dag omdat eind van de middag de opening van onze nieuwe CT gepland staat. De dag begint met een overleg samen met de MID en klinisch fysicus. We bespreken de stand van zaken met betrekking tot het onderhoud van de apparatuur, storingen die er zijn geweest en de aanschaf van de nieuwe MRI. Om 10.30 staat het managementteam overleg gepland met de medisch leider, clustermanager, kwaliteitsfunctionaris en mijn twee collega teamleiders. We bespreken samen de wachttijden en andere lopende zaken. Als teamleider vind ik het belangrijk dat we de wachttijden zo kort mogelijk houden, en dat we deze wekelijks monitoren en hierop anticiperen. De lijnen met de huisartsen zijn kort, zodat ook zij steeds goed op de hoogte zijn van de wachttijden. We hebben een enthousiast team waar hard werken de motor is, de diversiteit aan modaliteiten en patiënten maakt dat het werk nooit saai is. Ik realiseer me hoe goed we als team samenwerken en dat we altijd samen tot een goede uitkomst komen!

Om 17.00 start de opening van de CT. Het doet mij enorm goed dat er naast de aanwezigheid van de leveranciers en andere genodigden ook vanuit huis veel belangstelling is. Ik ga rond 18.00 naar huis. De wekelijkse yogales, die al om 18.30 uur begint, staat ook nog op het programma voor vandaag! Even lekker ontspannen.

‘We hebben een enthousiast team waar hard werken de motor is, de diversiteit aan modaliteiten en patiënten maakt dat het werk nooit saai is.’

DONDERDAG

De wekker gaat weer vroeg. Het is heerlijk weer vanmorgen dus ik ga op de fiets. Om 08.00 ben ik op de afdeling. Onder het genot van een kopje koffie ( jaja, weer klaargezet door mijn lieve collega’s) begin ik met het lezen van mijn e-mail. Ik heb in de ochtend verschillende afspraken staan o.a. met afdeling Inkoop en HRM. Tussendoor lunch ik in het personeelsrestaurant samen met een aantal collega’s.  Verder participeer ik in de werkgroep “kloppend hart” waarvoor in de middag een overleg gepland staat. Daarbij komen nog de diverse telefoontjes en binnenlopende medewerkers met vragen, waar ik graag tijd voor vrij maak. Rond 17.30 uur sluit ik mijn computer af, hoewel het me helaas niet gelukt is om vandaag alles te doen wat ik me had voorgenomen, was het wel weer een enorm functionele en gezellige dag met ons team!


Like | 34

Video