Zeg het maar!

Medewerkers die bevlogen én betrokken zijn, hebben hart voor hun werk én voor het GHZ, zij zetten zich in om zichzelf en ons ziekenhuis continu te verbeteren.
Hun positieve houding heeft ook effect op andere collega’s, op de werksfeer en op de buitenwereld.
In deze rubriek hebben wij koppels uitgelicht die elkaar hebben genomineerd als meest bevlogen en inspirerende collega. Wat maakt die ene collega nou zo bevlogen en waarom inspireert jou dat?

Arthur Talakua
Logistiek medewerker OK

 

“Arthur is een sfeermaker en heeft altijd een lach op zijn gezicht.“

‘Sinds 2013 werk ik in het GHZ. Ik ben als medewerker bedrijfshygiëne begonnen, daarna heb ik de overstap gemaakt naar de CSD, scopen reiniging. Sinds december werk ik op de OK als logistiek medewerker en in oktober ga ik ook de opleiding voor OK logistiek volgen.
Het werk op de OK is erg leuk, ook al ligt de werkdruk wel hoog. Ik probeer altijd positief te zijn, dan gaat de dag sneller voorbij en is je werk veel leuker! Om anderen ook blij te maken, neem ik vaak wat lekkers mee naar werk: een pakje stroopwafels of een Moluks baksel van mijn vrouw. Verderop in de Scoop staat het recept!
Ik vind het belangrijk om mezelf te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren. Vroeger heb ik mijn school niet afgemaakt, maar ik wil een goed voorbeeld zijn voor mijn kinderen en laten zien dat je er op een andere manier ook komt. Ik vind het positief dat het GHZ je kansen geeft om door te groeien en opleidingen aanbiedt!’

Afdeling C5 – Orthopedie
Danique de Jong
Verpleegkunde

Orthopedie, geen uitgemaakte zaak!
Als je aan een ziekenhuis denkt, gaan je gedachten al vrij snel naar een operatie, SEH of ambulances. Maar wat gebeurt er als iemand een val maakt of als de gewrichten versleten of pijnlijk zijn? Dan komt afdeling orthopedie om de hoek kijken.

Wij zijn erg trots op onze afdeling! Afgelopen jaar was een pittige tijd als afdeling; in personeelstekort en de zwaarte van de zorg. Het zijn geen excuses, maar wel factoren die het dagelijks werk uitdagender en soms ook moeilijker hebben gemaakt de afgelopen tijd.
Maar met veel positiviteit en collegialiteit, zijn wij deze factoren nu de baas! Communicatie en betrokkenheid waren hierbij de sleutelwoorden voor een goede samenwerking. Met als resultaat een hechte afdeling, die vol trots haar werk doet en het niet schroomt om elkaar bij te staan in complexe situaties. Dit alles klinkt misschien vanzelfsprekend, maar wij zijn heel trots op de ontwikkeling die we hebben doorgemaakt als afdeling. Wij hopen dat we een inspiratie van wilskracht en positiviteit mogen zijn voor andere afdelingen!

Wil jij ook de op de foto?

Onder de noemer Happy Monday presenteren we (op het scherm in het personeelsrestaurant en op GHZ intern) vanaf mei op maandagen foto’s waar de bevlogenheid en enthousiasme van af spat!  Werkplezier op de afdeling, teamselfies, de meest bevlogen collega of andere mooie momenten tijdens het werk: alles is welkom. Je kunt zelf een foto maken en doorsturen naar [email protected], maar als je onze GHZ-fotograaf Robbert liever langs laat komen, kun je dat doorgeven aan [email protected].

Reineke Graafland en
Eva Schinkelshoek
Pacemakertechnicus en pacemakertechnicus i.o.

Eva: ‘Zelf ben ik druk bezig met mijn opleiding tot pacemakertechnicus. Reineke is niet alleen mijn praktijkbegeleider, maar ook een voorbeeld voor hoe ik dit werk wil uitvoeren. Zij is uitermate kundig, heeft oog voor detail, maar is bovenal ontzettend begaan met de patiënt. Het is ongelofelijk hoe vaak patiënten naar haar vragen als ze bijvoorbeeld een dagje vrij heeft. Ze kent veel patiënten niet alleen van gezicht, maar ook van naam en kan soms ook nog precies vertellen welk merk pacemaker diegene heeft. Dat vind ik echt bijzonder! Ik hoop de komende tijd wat mee te pikken van deze kwaliteiten en net zo’n vaardige technicus te worden!’
Reineke: ‘Mijn werk is heel veelzijdig, ik werk als Pacemakertechnicus op de poli, op de hartkatheterisatiekamer en op de poli hartfunctie ben ik senior. De afwisseling, samen met het vele patiëntencontact wat we hebben, maakt het interessant. Veel patiënten zie ik regelmatig terug, sommigen al jaren, waardoor je echt een band met elkaar opbouwt. Daarnaast is werken in het GHZ heel prettig en hebben we een fijn team, waarbij iedereen elkaar aanvult. Ik heb echt leuk werk!’

Hanneke Leroux en Sandra van Zijl
Verpleegkundig Specialist en Longverpleegkundige

Sandra: ‘Voor mij is Hanneke een inspiratiebron met een bak aan kennis. Het is mooi om te zien dat zij heel betrokken is bij de patiënten en geïnteresseerd is in het verhaal achter de ziekte. Hanneke heeft mij, als nieuwe collega, heel snel thuis laten voelen in het team en zorgt ervoor dat wij allebei een interessante patiëntengroep hebben!’
Hanneke: ‘Het verpleegkundig vak is er een om trots op te zijn. Als verpleegkundig specialist werk je tussen de laag van de artsen en de verpleegkundigen in. Dit maakt dat je heel laagdrempelig benaderbaar bent.  Patiënten geven jou, als zorgverlener het vertrouwen, wat je weer verder kan brengen in je diagnose en behandeling. Onze patiëntengroep is een groep met een chronische aandoening, dit maakt het extra bijzonder om iets voor deze mensen te kunnen betekenen.  Wij hebben gewoon het mooiste vak van de wereld!’


Like | 30

Video