Hier zijn we trots op

pijl-wit-down

Compliment
pijl-wit-down

Groene Hart Extra Zorg timmert aan de weg
pijl-wit-down
Taart!

pijl-wit-down
Chillen in het GHZ

Groene Hart Extra Zorg timmert aan de weg

Binnen Groene Hart Extra Zorg (GHEZ) is de zorg gebundeld die buiten het basispakket van de zorgverzekering valt. Denk hierbij aan buikwandcorrectie, borstlift of laserontharing. Veel mensen weten niet dat deze zorg óók in het ziekenhuis wordt geboden. Daarom brengen we de verschillende behandelingen onder de aandacht bij (toekomstige) patiënten. Afgelopen jaar is de communicatie rondom de ooglidcorrectie breed uitgezet, en met een prachtig resultaat.

“Voor de promotie van de ooglidcorrectie hebben we onder andere gebruik gemaakt van een online campagne, berichtgeving via de wachtkamertelevisie en de huisartsen”, vertelt Iris den Haan, coördinator Extra Zorg & Productontwikkeling. “De campagne is heel succesvol gebleken: binnen één jaar tijd is het aantal ooglidcorrecties meer dan verdubbeld. Komend jaar wordt ook voor andere behandelingen de communicatie uitgerold.”

Wil je meer weten over een ooglidcorrectie in het GHZ? Bekijk dan:

Info ooglidcorrectie

Chillen in het GHZ

Voor veel tieners is de opname in het ziekenhuis een onzekere tijd.  Daarom hebben we op de kinderafdeling een speciale Tienerkamer ingericht. Hier kunnen patiënten van 10 tot 17 jaar spellen spelen en chillen, zodat ze zich even niet ziek hoeven te voelen. De vernieuwde kamer is woensdag 14 december feestelijk geopend.

De huiselijke ruimte heeft een vrolijke muurprint van een wereldkaart, is voorzien van een loungebank en een grote tafel waar spellen gespeeld kunnen worden. Uiteraard ontbreken ook het tafelvoetbal, de Wii computer en een iPad niet. “Een leuke Tienerkamer stimuleert de kinderen vaker van hun kamer af te komen en gezamenlijke activiteiten te doen. Dit zorgt voor een beter ritme en gaat isolement tijdens de opname tegen. Het biedt ook een plek om even rustig met het hele gezin bij elkaar te zijn”, aldus Pedagogisch medewerker Stephanie Peltenburg.
De kamer is mede mogelijk gemaakt door het Ronald McDonald Kinderfonds

Compliment!

Het opfrissen van de verpleegafdelingen in de A en B vleugel is gestart. De A4, Interne Geneeskunde, was deze zomer als eerste aan de beurt. “Met de beperkte middelen die voorhanden zijn, heeft het Huisvesting-, Vastgoed en beheerteam een mooi resultaat behaald!”, vertelt Godfried Barnasconi. “Het resultaat is een afdeling die in de toekomst veilig te gebruiken blijft. Ook de uitstraling van de gehele afdeling is verfijnd met vernieuwd sanitair, heldere verlichting en een frisse verflaag. Dit maakt het verblijf voor onze patiënten comfortabeler.” De andere verpleegafdelingen in de A en B vleugel zijn volgend jaar aan de beurt voor een opfrisbeurt. Kijk op GHZIntern voor de planning hiervan.

Taart!

…Voor het verkoopteam

In iedere Scoop deelt de Raad van Bestuur taart uit aan een afdeling die iets bijzonders gepresteerd heeft en daarom een compliment verdient.

“Ik heb een taart gebakken voor het verkoopteam, dat de contracten met de zorgverzekeraars heeft kunnen openbreken en daardoor meer omzet heeft kunnen regelen. Dat is van belang omdat de zorgvraag in onze regio harder groeit dan in de rest van Nederland. De contracten voor 2017 zijn voor het grootste deel binnen en die bieden ons meer ruimte voor noodzakelijke groei en een eerlijke beloning voor dure medicijnen”, aldus Monique Verdier.

“Het is een cheesecake met speculaas en limoncello. Speculaas vanwege sinterklaastijd en limoncello vanwege de frisse twist. Die frisse twist past bij het team dat iedere keer met frisse energie die uitdaging aangaat en dit jaar dus een ‘twist’ hebben kunnen geven aan de afspraken.”

Olivier Jacobs: “Samen met de onderhandelingsteams en het bestuur hebben we met sommige verzekeraars lastige gesprekken gevoerd. Op het eindresultaat zijn we best trots.  Dat het bestuur ons beloont met een heerlijke zelfgebakken limoncello taart is een extra blijk van waardering waar we heel blij mee zijn!”

RECEPT
Zet de oven op 140 graden. Maal 200 gram speculaas(brokken) fijn en meng dat met 50 gram boter. Leg een vel bakpapier in een taartvorm en druk de speculaas plat op de bodem. Mix 600 gram mon chou of andere witte neutrale kaas met een halve pot lemoncurd en 4 grote eieren. Stort dit op de bodem en bak de taart in 60 minuten gaar. Mix ondertussen de rest van de lemoncurd met een scheutje limoncello, tot een gladde dik-vloeibare massa. Schenk je dit over de taart, zo gauw die uit de oven komt.

Video