Hier zijn we trots op

Beleef

Taart

Verpleegkundige visie

Taart!

…voor de teamleiders

In iedere Scoop deelt de Raad van Bestuur taart uit aan een afdeling die iets bijzonders gepresteerd heeft en daarom een compliment verdient.

Monique: “Met plezier heb ik deze keer voor de teamleiders een dubbele chocoladetaart gebakken. De chocoladetaart is echt een machtige taart en dat past heel goed bij de ontwikkeling die onze teamleiders hebben doorgemaakt. Het is machtig om te zien wat onze teamleiders hebben gedaan. Door het werken met clusters is ook de rol van de teamleiders veranderd. Deze verandering van onze organisatie wordt geëvalueerd en de resultaten daarvan worden besproken in het bestuur en met de lijnmanagers. Maar het staat als een paal boven water dat de teamleiders hun vernieuwde rol met verve hebben opgepakt. Vandaar dat zij deze keer de taart hebben gekregen.”

“En die taart is superlekker!”, klinkt het unaniem.

Recept

Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng 225 gram bloem, een half zakje bakmeel en wat zout in een kom. Hak 350 gram pure chocolade in stukjes. Verwarm 1 blikje gecondenseerde, gezoete melk met 75 gr suiker, 100 gram boter, een scheutje water en 100 gram pure chocolade in een pan. Wel goed roeren en meteen van het vuur afhalen als de chocolade gesmolten is. Doe dit mengsel bij de bloem en mix dit en voeg 3 grote eieren en 2 eigelen toe. Bak dit 50-55 minuten in de oven. Laat de taart afkoelen en halveer de taart horizontaal. Klop ondertussen 250 ml slagroom lobbig, smelt de rest van de chocolade au bain-marie en laat dit wat afkoelen. Klop 2 eiwitten stijf, meng dat met de chocolade en slagroom (voorzichtig en met grote slagen, zodat het luchtig blijft). Verdeel de helft over het onderste deel van de taart en plaats de tweede helft er op. Verdeel de rest er over (mag over de zijkanten lopen) en leg er Italiaanse bitterkoekjes (Amaretti) op. Je kunt de taart een dag van te voren maken. Wel in de koelkast bewaren!

Het mooiste vak

Heb jij ook het mooiste vak van de wereld? Vijf verpleegkundigen: Emma, Thijs, Ester, Christa en Alice vinden van wel. Hen zie je in de GHZ miniserie: Het mooiste vak van de wereld. We volgen hen met de camera tijdens een dienst, krijgen een inkijkje in hun dagelijks werk en ook drijfveren, ambities en leuke anekdotes komen aan bod.

Aanleiding voor de miniserie is de nieuwe visie op verpleegkundige zorg, hierin staan de accenten voor de verpleegkundige zorg voor nu en in de toekomst beschreven. Wil je de visie alvast lezen? Deze vind je in het VAR serviceloket op GHZ Intern.

De première van Het mooiste vak van de wereld is op de dag van de verpleging op 12 mei. Hierna kun je vijf weken lang de serie volgen via de GHZ Facebookpagina.

Mijlpaal voor Beleef

Met de introductie van Beleef eind maart op de afdelingen Neurologie, CCU en de Intensive Care zijn alle verpleegafdelingen aangesloten op Beleef. De afgelopen twee jaar is er hard gewerkt door de eenheid Gastvrijheid om dit maaltijdconcept met samenwerkingspartners Van Hoeckel en Syndle te ontwikkelen en in de praktijk te brengen. Marcel Loot (manager Gastvrijheid): “We hebben veel beslissingen moeten nemen. Soms waren dit leuke beslissingen, zoals de inrichting van de nieuwe Beleefkeuken. Maar er waren ook moeilijke besluiten, zoals het samenstellen van een kleiner keukenteam. Het is nu tijd om diverse puntjes op de ‘i’ te zetten. Maar we zijn nu al  trots op het resultaat en de inzet van ons team keukenmedewerkers, logistiek, room-assistants én natuurlijk op de collega’s van de verpleegafdelingen. Alleen met elkaar kunnen we Beleef iedere dag mogelijk maken voor onze patiënten!”

Meer weten over Beleef?
Kijk op www.ghz.nl

Video