x

Parkeren

Staat je auto goed geparkeerd? Het parkeerterrein van het GHZ valt vanaf 3 april officieel onder de Wegenverkeerswet. Daarom zijn officiële verkeersborden geplaatst die onder andere aangeven waar je wel of niet mag parkeren. De aanpassing zorgt voor een vlotte doorstroming en voorkomt foutparkeerders, bijvoorbeeld op mindervalidenparkeerplaatsen.

Yvanka van Wijk (Vastgoed, Huisvesting & Beheer): “Omdat het terrein nu onder de Wegenverkeerswet valt, controleert politie en stadstoezicht op naleving van de regels. Graag waarschuwen we iedereen om auto’s en motoren op de juiste manier en op de juiste plaatsen te parkeren. Overtreden kan leiden tot een bekeuring en omdat het een gemeentelijk besluit is, kan deze niet bij het GHZ worden geclaimd. Natuurlijk hopen wij dat dit ook helemaal niet nodig is.”

Wanneer een parkeerplaats of -garage vol is, kun je er met je personeelspas weer uitrijden en een volgende garage proberen. “Er wordt per dag slechts éénmaal parkeerkosten van de pas afgeschreven, ongeacht hoe vaak je die dag de pas gebruikt hebt om in en uit te rijden. Denk er ook aan om op het parkeerterrein naast Zorgcentrum Bloemendaal te parkeren. Dit is gratis en er is vrijwel altijd plaats.”

Video