Hier zijn we trots op

Nominatie Gastvrijheid

Taart

Nieuwe operatietechniek

Taart!

…voor het technisch beheer team

In iedere Scoop deelt de Raad van Bestuur taart uit aan een afdeling die iets bijzonders gepresteerd heeft en daarom een compliment verdient.

Monique: “Een welverdiende semi freddo deze keer voor het technisch beheer team van de afdeling ICT. Na de Wannacry uitbraak hebben zij zich ingezet om het GHZ te beschermen tegen deze ellendige software. De snelle actie en de duidelijke communicatie hebben er toe bijgedragen dat onze organisatie niet getroffen is. Een snelle taart voor een snelle actie!”
Etienne van Beek: “Ook in de week na de Wannacry uitbraak zijn we druk geweest met doorvoeren van de noodzakelijke fixes. De aanval kon plaatsvinden door een kwetsbaarheid in Windows systemen. De nodige updates in de systemen zijn versneld uitgerold. Daarbij hebben we zoveel mogelijk rekening gehouden met het primaire proces om overlast te beperken.”

De ICT collega’s genoten van de semi freddo: “Deze traktatie zullen we ongetwijfeld nog eens terug zien tijdens onze jaarlijkse afdelingsetentjes waar iedereen wat lekkers maakt!”

Recept

Vermaal 200 gram mariakaakjes en meng dat met 125 gram gesmolten boter. Bekleed een vorm met bakpapier en druk het mengsel aan. Klop 4 eigelen schuimig en meng dat met 500 gram mascarpone en een pot lemoncurd. Klop 4 eiwitten stijf en schep dat er voorzichtig doorheen. Verdeel dit mengsel over de bodem. Roer een pot lemoncurd los en verdeel dit over het mascarponemengsel (let op dit is zwaarder en zakt er dus gemakkelijk doorheen!). Strooi er ten slotte 300 gram bosbessen over en plaats een nacht in de diepvries. Een uur voor gebruik uit de diepvries halen.

Voorste benadering

In januari zijn een aantal orthopeden gestart met een nieuwe techniek voor het plaatsen van een heupprothese: de voorste benadering. Deze benadering bestaat al een tijd, maar is opnieuw in opkomst vanwege de vele voordelen voor de patiënt. Inmiddels zijn ruim tachtig patiënten naar tevredenheid via de voorste benadering geopereerd. Vincent Wennemers (orthopeed): “De patiënten zijn heel erg tevreden, dus wij ook. Mensen voelen zich fitter na de operatie: zij hebben minder pijn en durven meer te bewegen. Hierdoor gaat het herstel een stuk sneller. We gaan dus graag door met deze manier van opereren.”

Nominatie Gastvrijheid

Dit jaar wordt op 16 november, de Dag van de Gastvrijheid, bekend gemaakt welk ziekenhuis zich het meest gastvrije ziekenhuis van Nederland mag noemen. Het GHZ is één van de vijf genomineerden in de categorie ziekenhuizen. In totaal hebben 120 instellingen zich aangemeld. De gastvrijheid van het GHZ is op basis van audits, waaronder ook een mystery audit, onderzocht. In de audits is gekeken naar ambiance, bejegening, beleid, eten & drinken, faciliteiten en klantvriendelijkheid.  Marcel Loot, manager Gastvrijheid: “Dagelijks zet iedereen in ons ziekenhuis zich in voor een prettig verblijf van onze patiënten. Patiënt als Partner is hierbij een belangrijke pijler. Deze nominatie onderstreept onze ambitie voor een gastvrij GHZ. We kijken uit naar de uitslag in november!”

Video