Hier zijn we trots op

Collega Farida in tv-documentaire

Taart!

Marjon verpleegt het hele gezin

Taart!

…voor Monique Verdier

Negen taarten bakte ze sinds 2015. Als compliment voor afdelingen die iets bijzonders gepresteerd hebben. Van machtige chocoladetaart tot een luchtige semi freddo: veel collega’s hebben mogen genieten van het baktalent van Monique Verdier. Want “Een taart is het mooiste cadeau dat ik kan geven, daarin zit mijn tijd en aandacht”, aldus Monique. Met haar vertrek in het vooruitzicht komt ook een eind aan de rubriek ‘Taart!’ waarin Monique haar recepten en complimenten deelde. En daarom verraste de redactie van de Scoop Monique met een zelfgebakken taart: een worteltaart met eetbare bloemen. Want bij een kleurrijke bestuurder hoort een kleurrijke taart!

Recept

Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet een springvorm in met wat boter. Klop met een mixer 4 eieren, 200 gram lichte basterdsuiker en een mespunt zout tot een schuimige crème. Zet de mixer op de laagste stand en meng 200 ml zonnebloemolie erdoor. Zeef 250 gram zelfrijzend bakmeel, 2 theelepels kaneel en 8 gram bakpoeder boven het eimengsel en meng met een houten lepel voorzichtig door elkaar. Voeg 300 gram geraspte peen, 2 geprakte bananen en 80 gram gehakte walnoten toe aan het mengsel. Doe het in de springvorm. Bak 70-90 minuten, controleer na 50 minuten regelmatig of de taart gaar is. Laat afkoelen in de vorm. Verwijder daarna de springvorm. Mix een pakje monchou met een eetlepel boter en twee eetlepels citroensap, verdeel met de bolle kant van een lepel over de worteltaart. Versier de taart met walnoten of eetbare bloemen (www.bloombites.nl).

Marjon verpleegt gezin

In ons VrouwKindCentrum verblijven kraamvrouwen en hun baby in één GezinSuite. De kraamvrouw en haar gezonde baby worden verzorgd door verpleegkundigen van de Gynaecologie & Obstetrie, een zieke zuigeling wordt behandeld door verpleegkundigen van Kindergeneeskunde. Alle verpleegkundigen krijgen een scholing in elkaars specialisme zodat zij straks allemaal het ‘hele gezin’ kunnen verplegen. Dit zorgt voor continuïteit en rust. Kinderverpleegkundige Marjon Kramer is de eerste verpleegkundige die beide volledige specialisaties gaat behalen.

”Binnen één dienst verpleeg je zowel de gezonde, de zieke als premature zuigeling. Dit vraagt een hele andere benadering, dat vergt veel schakelen”, vertelt Marjon. Tegelijkertijd geeft deze dubbelfunctie veel afwisseling: “Ik vind de neonatologie erg leuk maar miste soms de zorg voor de volwassen patiënt. Daarnaast is het natuurlijk geweldig om bij bevallingen te mogen assisteren. De komende periode bekijken we op de afdeling hoe deze ‘nieuwe’ functie het best vormgegeven kan worden. Het is een leuke uitdaging om deze als eerste in te vullen!“

Farida in tv-documentaire

Tijdens de ziekenhuisopname van zijn vrouw kwam documentairemaker Geertjan Lassche erachter dat ervaren en betrokken verpleegkundigen de ‘engeltjes’ in het ziekenhuis zijn. Hij besloot een tv-documentaire over verpleegkundigen te maken. Via verschillende landelijke media deed Geertjan een oproep aan (ex) patiënten om een bijzondere ervaring met een specifieke verpleegkundige te delen. Als GHZ vonden we dit een mooi initiatief dat we ook via social media gepromoot hebben.
Waar we ontzettend trots op zijn is dat één van de reacties die bij de productiemaatschappij binnenkwamen over onze collega Farida el Rheddar van de afdeling B4 ging. Na een aantal voorgesprekken is zij gefilmd en geïnterviewd, medio oktober wordt bekend of zij één van de verpleegkundigen is die in de documentaire te zien zal zijn. De documentaire Ode aan de nachtzuster wordt dit najaar bij de AVRO/TROS uitgezonden.

Video