Patiënt
als partner

GHZ
Regiobus

GHZ
panel

Eiwitrijk
ijs

Nieuwe haltes Regiobus 

Iedere werkdag brengt de GHZ-Regiobus onze patiënten van en naar het ziekenhuis. Vanwege de positieve waardering van onze patiënten én de start van GHZ locatie Bodegraven worden de routes van de bus geoptimaliseerd. Vanaf 2 oktober stopt de bus ook bij de Reehorst (Reeuwijk), GHZ locatie Bodegraven (De Meent vervalt), Slothoven (Bergambacht), de Hanepray (Gouda) en de Zevenster (Swanla, Zevenhuizen vervalt). Helaas kunnen we nog geen halte in Moordrecht toevoegen. Deze blijft op de wensenlijst.

Afspraak inplannen voor patiënt?
Kijk bij het maken van de afspraak wanneer de bus door de woonplaats van de patiënt rijdt, zodat de afspraak hierop afgestemd kan worden. Meer informatie over de huidige en nieuwe dienstregeling vind je op www.ghz.nl/regiobus. Alle bijbehorende communicatiematerialen worden binnen enkele weken verspreid.

GHZ panel

Waar denk je aan als je aan het GHZ denkt? Hoe wil je in het ziekenhuis ontvangen worden? Dit soort vragen leggen we binnenkort voor aan ons nieuwe online panel. Deelnemers van dit panel ontvangen zes keer per jaar een korte online vragenlijst over onderwerpen die spelen binnen het ziekenhuis.

Iedereen die zich betrokken voelt bij het ziekenhuis en het leuk vindt om zijn of haar mening te geven, kan zich voor het panel aanmelden. Dit kunnen (ex) patiënten zijn, maar ook bezoekers, inwoners uit de regio, mantelzorgers et cetera.

De inzet van het online panel is voor het GHZ een nieuwe manier om te luisteren naar de wensen, behoeften, meningen en ideeën die er over het ziekenhuis leven. Het panel is een aanvulling op bestaande onderzoeken, zoals patiënttevredenheidsonderzoeken. Door middel van het online panel kan het GHZ snel op hele specifieke onderwerpen feedback vragen.

Eiwitrijk ijs

Wie geniet er nou niet van heerlijk ambachtelijk schepijs? De bekende Goudse IJssalon Davids Gelato ontwikkelde voor het GHZ speciaal eiwitrijk ijs in verschillende smaken. Deze koude versnapering is binnenkort beschikbaar voor onze patiënten die met ondervoeding te maken hebben.

Diëtiste Maureen Scholten: “IJs is een lekkere versnapering, die ook bij een verminderde eetlust vaak wordt gewaardeerd. We hebben het eiwitrijk ijs door medewerkers en patiënten laten proeven. Zij waren zo enthousiast dat we dit graag in ons SNAQ-assortiment opnemen.”

Ondervoede patiënten krijgen vanaf eind augustus een ijskaart en kunnen via de roomassistant bestellen. Om iedereen te laten kennismaken met het lekkere ijs van Davids Gelato reed op de eerste dag een ijskar door het GHZ.

Video