Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid zorgt ervoor dat medewerkers met plezier naar hun werk blijven gaan. Denk hierbij aan persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en mobiliteit. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt zowel bij de werkgever als de werknemer en dus initieerde een werkgroep van het Vrouw Kind Centrum zelf een leerzame avond.

“Onze medewerkers worden steeds ouder en de invulling van het rooster werd een probleem. We kregen te maken met ziekte, overspannenheid en medewerkers voor wie nachtdiensten draaien niet meer haalbaar was. Samen met Pascal Moerman (adviseur HRM) hebben we een avond georganiseerd over duurzame inzetbaarheid. De onderwerpen voor deze avond zijn speciaal afgestemd op de problematiek van de afdeling: pensioen, cao-regelingen, snuffelstages en TALENT. Ons doel was collega’s bewust te maken van de mogelijkheden in het GHZ en daar buiten.

Wie ben ik, waar sta ik en hoe presenteer ik mijzelf in deze tijd”, vertelt Elly van Putten (gespecialiseerd verpleegkundige) namens de werkgroep. Ook Gerda Peek (medewerker zorgadministratie) is enthousiast over de avond: “Het is goed om te weten dat er binnen TALENT connecties zijn met andere werkgevers. Mijn eye-opener was dat LinkedIn niet alleen geschikt is voor sollicitatie, maar ook om te netwerken. Ik ga me dan ook zeker aanmelden!”

Meer informatie (bijeenkomsten) over duurzame inzetbaarheid? Neem dan contact op met Pascal Moerman, programmaleider duurzame inzetbaarheid.

Video