Hier zijn we trots op

Sterren voor het GHZ

Opening locatie Bodegraven

Europese accreditatie voor Cardiologie

Opening locatie Bodegraven

Maar liefst 1000 inwoners uit Bodegraven en omgeving kwamen zaterdag 28 oktober een kijkje nemen in Medisch Centrum Bodegraven. Tijdens de open dag maakten zij kennis met de verschillende zorgverleners zoals Huisarts Daniels/Spaargaren, Tandarts van der Heide, Fysiotherapie On the Move en natuurlijk het GHZ.

Dat we voldoen aan een behoefte blijkt uit de vele positieve reacties die binnenkwamen tijdens de open dag: inwoners zijn erg blij met medisch specialistische zorg dicht bij huis en de nauwe samenwerking tussen zorgverleners in het centrum. Het aanbod van spreekuren op locatie Bodegraven breidt steeds verder uit. Inmiddels is ook de Radiologie gestart en op 1 januari 2018 start Geriatrie.

Europese accreditatie voor Cardiologie

Als eerste niet-academische ziekenhuis in Nederland is de afdeling Cardiologie onlangs geaccrediteerd door de Europese Vereniging van Cardiovasculaire Beeldvorming. De accreditatie is een prachtig bewijs dat we voldoen aan de Europese richtlijnen voor echocardiografie.

Echografie is een belangrijk onderdeel van de polikliniek Cardiologie. Elke dag zijn in het GHZ minimaal twee laboranten aanwezig die echo’s maken. Via deze techniek is het hart duidelijk in beeld te brengen en kunnen eventuele afwijkingen gesignaleerd worden. Met een echo kan bijvoorbeeld de pompkracht van het hart bekeken worden. In het geval van een hartinfarct worden de beelden vaak gebruikt om eventuele schade aan het hart te beoordelen.

Cardioloog Annemieke Jansen: ‘Als afdeling zijn we heel trots op deze accreditatie. We willen de allerbeste zorg leveren aan patiënten met een hartaandoening. Deze accreditatie bewijst dat dit ook echt lukt. Onze patiënten mogen rekenen op hoogwaardige zorg.’

Sterren voor het GHZ

Het GHZ is op de derde plaats geëindigd  tijdens de uitreiking van de gastvrijheid award  ‘Gastvrijheidszorg met Sterren’ in november. We kregen maar liefst vier sterren toegekend!
De jury complimenteerde ons ziekenhuis onder andere met de inzet van gastvrouwen en -heren, de lounge en stilteruimte en het maaltijdconcept ‘Beleef’. Elk jaar dingen zo’n 120 zorgaanbieders mee naar een ster waarbij vijf het hoogst haalbare is. Inspecteurs van deze ‘Michelingids voor de zorg’ bezoeken zorgorganisaties en brengen verslag uit in de Sterrengids.

Manager Gastvrijheid Marcel Loot is natuurlijk erg trots op de waardering: “In het GHZ vinden we oprechte aandacht voor onze patiënten heel belangrijk. Daarom ontplooien we steeds weer nieuwe initiatieven. De derde plaats is een prachtige erkenning voor alle medewerkers van het GHZ: met elkaar werken we er aan om alle patiënten het gevoel van ‘verwacht’ te geven!”

Video