DRIE DAGEN MET

In deze rubriek beschrijft een collega drie dagen uit zijn of haar werkweek. Deze keer de beurt aan lid Raad van Bestuur Marlies Telgenkamp.

 

MAANDAG

Om de files te vermijden, start ik vroeg en drink een kop koffie met collega Godfried. Daarna gaan we samen naar de centrale startbijeenkomst van de ISO-NTA audit. De sfeer is positief gespannen: er is hard gewerkt om alles voor te bereiden. Aansluitend gaat het auditteam met ons en het co-bestuur in gesprek over de stappen die het GHZ heeft gezet en de uitdagingen die voor ons liggen.

Zoals iedere maandagochtend kijken we samen met onze secretaris Jan-Willem Verlijsdonk kort terug op de bijzonderheden van de afgelopen week én vooruit naar de komende week. Hierna ga ik samen met het bestuur van het MSB een verkennend gesprek in over sportgeneeskunde en de mogelijke samenwerking met een externe partij. De middag bestaat uit een kennismakingsgesprek, kwartaaloverleg met de SEH en bestuurlijk overleg met het MSB. Eind van de dag ben ik uitgenodigd om de SEH-commissie bij te wonen waar de consequenties van een op handen zijnde landelijke kwaliteitsrichtlijn voor spoedzorg besproken worden.

DINSDAG

Om half 8 meld ik me in verpleegkundig uniform op de afdeling Longgeneeskunde waar ik vanmorgen meeloop met Marieke Hooftman. Na een drukke nacht en met zeven isolaties, gaan ‘we’ direct aan de slag met een ronde langs de patiënten en het uitdelen van de medicatie. Ik maak een praatje met enkele patiënten. Zo heb ik een bijzondere ontmoeting met de heer Roos. Tijdens de grote visite valt het me op hoe zorgvuldig de patiënten worden besproken en de betrokkenheid van de arts-assistenten hierbij. Tussen de bedrijven door is de afdeling druk met de ISO-NTA auditor die langskomt.

Vanmiddag ga ik op de foto voor de website en voor andere ‘gelegenheden’. Er worden ook foto’s gemaakt van Godfried en mij samen. Waaronder ook een foto buiten in de vrieskou bij de hoofdingang. Een passerende meneer komt enthousiast naar ons en wil graag met ‘het bruidspaar’ op de foto.

‘Ik kijk er naar uit om een keer een inhoudelijke bijdrage te leveren.’

WOENSDAG

Iedere woensdagochtend hebben we als bestuur informeel overleg met het co-bestuur waarin we lopende zaken met elkaar bespreken. Vandaag bereiden we ook het gesprek voor met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) dat we aansluitend hebben. De IGJ is uitgenodigd om met ons mee te denken over de toename van het aantal verwarde personen op de SEH. Een goed gesprek waarin we onze zorgen hebben geuit en mogelijke oplossingen besproken zijn.

Eind van de ochtend maak ik kennis met Marcel Loot en zijn team en ervaar ik ter plekke Gastvrijheid. 
Tijdens de lunch schuif ik bij de neurologen aan en hoor wat hen bezighoudt. Daarna door naar een ontmoeting met het bestuur van Jong GHZ. Met veel energie en enthousiasme vertellen zij over de activiteiten die ze organiseren. Ik kijk er naar uit om een keer een inhoudelijke bijdrage te leveren.


Like | 19

Video