Hier zijn we trots op

Optimale zorg ook na ontslag

Open Dag: Maak kennis met kunde

Maartje van Tiel: uniek in haar functie

Optimale zorg ook na ontslag

De ziekenhuisapotheek, de poliklinische apotheek en ZorgBrug hebben vorig jaar de handen ineen geslagen om de zorg na ontslag voor patiënten te verbeteren. Samen hebben zij de toediening van parenterale medicatie (dit is toediening via voornamelijk infuus) in de thuissituatie verbeterd. Wanneer patiënten na hun ontslag thuis parenterale medicatie krijgen, wordt deze medicatie nu vanuit het GHZ geleverd. Voorheen werd dit geleverd door een externe leverancier.

Er zijn veel voordelen: patiënten kunnen met al hun vragen bij het GHZ terecht, het voorschrijven van deze medicatie kan eenvoudig via het EVS en verpleegkundigen kunnen dit op de afdeling al met patiënt bespreken. Tot slot worden er ook kosten bespaard. De medicijnen kunnen thuis worden geleverd, de technische thuiszorg ondersteunt bij de toediening. De trotse leden van de projectgroep namen tijdens het nieuwjaarsfeest de GHZ Kwaliteitsprijs 2017 in ontvangst.

Op de foto (van 3e links naar rechts): Vincent Tan, Tessa Rijswijk, Bianca Vianen-van Gent, Annemieke van de Kaaij, Carolien van Hardeveld. Niet op de foto: Karin Ambachtsheer, Martine de Vos, Bas Bruines.


Like | 8

Verpleegkundig specialist Maartje van Tiel: uniek in haar functie

In de jaren dat Maartje van Tiel in het GHZ werkt, heeft zij zich ontwikkeld van leerling verpleegkundige tot verpleegkundig specialist verbonden aan het defecatiespreekuur. Deze specialisatie is bijzonder, in haar functie is Maartje uniek in Nederland! Maartje: “Voor mijn specialisatie is geen opleiding. Alles wat ik weet, heb ik in drie jaar intern geleerd.”

Als verpleegkundig specialist defecatiestoornissen stelt Maartje samen met de patiënt een behandelplan op en begeleidt zij de patiënt gedurende het hele traject. “Het leukste aan mijn baan vind ik dat ik patiënten begeleid vanaf het intakegesprek tot het moment dat zij het GHZ weer verlaten. Ik zie hen meerdere malen op een spreekuur maar ook tijdens onderzoeken. Vaak is het effect van behandeling bij defecatiestoornissen heel groot, het is mooi dat je patiënten dan echt ziet opleven.”


Like | 22

Open Dag: Maak kennis met kunde

Zaterdag 17 maart openen we onze deuren voor iedereen die een kijkje achter de schermen wil nemen. Het thema van de Open Dag is ‘Maak kennis met kunde’. Er is veel aandacht voor innovaties in de zorg en de kennis en kunde die in het GHZ aanwezig is. Ook zijn diverse zorgcollega’s aanwezig waarmee we als ziekenhuis nauw samenwerken.

Bezoekers kunnen op expeditie, de wetenschapsmarkt bezoeken, colleges volgen aan de GHZ Academy en in het skillslab oefenen op medische vaardigheden. Ook wordt van alles verteld over werken en leren in het GHZ. Voor kinderen zijn speciale activiteiten: zij kunnen bijvoorbeeld verkleed als arts op de foto en met hun pop naar de poppendokter. Het belooft een interessante dag te worden voor jong en oud.

Meer informatie over het programma of de bereikbaarheid van het ziekenhuis?  Kijk op www.ghz.nl/opendag of op GHZIntern!


Like | 6

Video