Patiënt
als partner

Kinderraad vol ideeën

Online inzage voor onze patiënten

GHZ-app breidt uit

Kinderraad vol ideeën

Op 28 maart is de eerste GHZ-Kinderraad bij elkaar gekomen, bestaande uit de Kinderburgemeester en wethouders. We gaan dit twee maal per jaar organiseren, waarbij we de raad willen uitbreiden met kinderen die ervaring met de zorg in het GHZ hebben. Als patiënt, maar ook broers, zussen en kinderen van volwassen patiënten.

De Kinderraad kreeg een rondleiding door het ziekenhuis en hield een brainstorm over onze zorg en in het bijzonder de kinderprojecten. Hieruit kwamen diverse leuke, creatieve en ontwapende ideeën, waarmee we graag aan de slag gaan. De kinderraad is een klankbord dat ons in staat stelt om op een snelle en relatief eenvoudige manier inzicht te krijgen in de manier waarop kinderen denken, wat zij verwachten en belangrijk vinden.

Het Algemeen Dagblad maakte een leuk verslag van de eerste kinderraad.

Like | 5

Online inzage voor patiënten

Het GHZ doet mee met VIPP: het Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling tussen Patiënt en Professional. Met dit programma zetten we de komende jaren stappen om onze patiënten via een beveiligd online portaal toegang te geven tot alle eigen medische gegevens. Hierbij kun je denken aan het medisch dossier,  lab- of andere onderzoeksuitslagen, specialistenbrieven en medicatiegegevens. Zo kan de patiënt zich goed voorbereiden op een gesprek met de dokter en zal hij beter geïnformeerd zijn over de eigen gezondheid. Voor artsen en verpleegkundigen betekent dit een grote verandering in de manier waarop zij communiceren met de patiënt. Vanzelfsprekend wordt daar in de komende periode veel aandacht aan besteed zodat we met z’n allen kunnen wennen aan deze nieuwe manier van communiceren. Wil je meer informatie over het project Online inzage? Bekijk dan het filmpje en de themapagina ‘Online inzage’ op GHZ Intern.


Like | 4

GHZ-app breidt uit

Sinds juni 2015 zijn we trotse eigenaar van de GHZ-app. Door in te loggen met een account vinden opgenomen patiënten in de GHZ-app informatie over ons ziekenhuis en over de verpleegafdeling, kunnen er online gratis tijdschriften worden gelezen en kan er een drankje worden gevraagd bij de room-assistant. En wie zichzelf wil trakteren op iets lekkers uit het Green Café kan met de app een roomservice bestelling worden geplaatst.

Al een tijdje is het de wens om de GHZ-app zo in te richten dat iedereen er gebruik van kan maken. Vanaf juni dit jaar is het zover! Dan is een nieuwe versie van de app voor iedereen beschikbaar en is er de mogelijkheid om ook zonder account in te loggen.

Voor onze opgenomen patiënten blijft de mogelijkheid om in te loggen met account. De wijze waarop dat gebeurt, is echter sterk vereenvoudigd. Een ander verbeterpunt is dat er naar andere apps kan worden gelinkt, zoals de GHZ behandelwijzer en Netflix.

Voor de toekomst blijven er nog genoeg wensen, voor nu zijn we trots op dit resultaat!

Like | 14

Video