Hier zijn we trots op

Nieuwe scanmethode prostaatkanker

Geslaagde Open Dag!

GHZ deelt kennis en kunde

Nieuwe scanmethode prostaatkanker

Patienten die zijn behandeld voor prostaatkanker en bij wie het vermoeden bestaat dat de prostaatkanker is teruggekeerd, kunnen op de afdeling Nucleaire Geneeskunde sinds kort terecht voor een PSMA PET-scan. Nucleair Geneeskundige Human Adams is nauw betrokken bij dit onderzoek: “Tot voor kort werd dit onderzoek alleen in grotere centra aangeboden omdat zij de radioactieve stof voor dit onderzoek kunnen produceren. Het is ons gelukt deze stof ook naar het GHZ te halen. Bij deze scan maken we gebruik van een eiwit dat zich hecht aan prostaatkankercellen. Dit eiwit wordt ‘gemixt’ met het (licht) radioactieve materiaal en dat krijgt de patiënt via een infuus ingespoten. De scantechniek maakt veel kleinere uitzaaiingen zichtbaar, daarom kan in een veel vroeger stadium dan voorheen met een behandeling worden gestart. Andersom kan ook voorkomen worden dat er met een behandeling wordt gestart die op dat moment al niet meer zinvol is, bijvoorbeeld omdat er teveel uitzaaiingen zijn.”


Like | 3

GHZ deelt kennis en kunde

In mei bezoeken drieduizend managers vanuit de hele wereld de grootste internationale conferentie over Kwaliteit en Patiëntveiligheid in de zorg, dit jaar gehouden in de RAI van Amsterdam. Voorafgaand aan het congres nemen de zorgmanagers een kijkje in de Nederlandse ziekenhuizen, waaronder het GHZ.

Astrid van der Bas, coördinator Patiënt als Partner: “We ontvangen maar liefst zestig internationale gasten, allemaal vooraanstaande zorgprofessionals. We zijn er trots op dat wij de aanwezige kennis en kunde in het GHZ met hen kunnen delen. Op diverse gebieden is onze zorg heel goed ontwikkeld en vooruitstrevend, dit laten we graag zien. Zo is de samenwerking tussen onze verloskundigen, gynaecologen, kinderartsen en kraamzorg heel bijzonder, ook presenteren we de resultaten van voedingsprogramma Beleef én vertellen we over Patiënt als Partner.” Aansluitend wordt een bezoek gebracht aan de afdeling Geriatrie, de polikliniek Kindergeneeskunde en de GezinSuites. “Onze medewerkers laten hier zien hoe optimale zorg geboden wordt aan patiënten en hun naasten. We hopen onze gasten hiermee een inspirerende dag te bezorgen!”, sluit Astrid af.


Like | 4

Geslaagde Open Dag!

Bijna 6000 mensen hebben zaterdag 17 maart gezien hoeveel ‘Kennis en Kunde’ het GHZ in huis heeft. Wat was het weer leuk om te zien hoe enthousiast iedereen over zijn of haar vakgebied kan vertellen. De wetenschapsmarkt stond vol met interessante kramen, het werken-lerenplein en de kinderpoli kon de aanloop bijna niet aan en de expedities liepen af-en-aan. Nieuw dit jaar was de GHZ Academy, waarin we colleges gaven over diverse onderwerpen. Deze (voorlichting)lessen werden door volwassenen en kinderen zó leuk ervaren, dat we de colleges later dit jaar graag nog eens terug laten komen.

Lijkt het jou of jouw afdeling leuk om hieraan mee te werken? Neem dan contact op met Marketing & Communicatie.

Nog even kort terugblikken naar 17 maart? Bekijk dan dit sfeerfilmpje


Like | 0

Video