DRIE DAGEN MET

Dit keer kijken we mee met Carola Oosterwijk. Sinds 2015 werkt zij als verpleegkundige op de afdeling Chirurgie. In juni is zij benoemd als voorzitter van het Verpleegkundig Stafbestuur (VSB).

MAANDAG

Maandag is mijn VSB dag. Vandaag staat de dag vol gepland met vergaderingen. Om 10:00 uur schuift Jaco van der Worp aan, we bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen wat betreft opleiden en e-learning. 
Een vroege lunch vandaag want begin van de middag schuiven de commissies van het VSB aan. We vergaderen over de professionalisering van onze beroepsgroep, de professionalisering van het VSB én de technische ontwikkelingen waar verpleegkundigen in de toekomst mee te maken krijgen. Aansluitend hebben we de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van het VSB. Tijdens deze vergadering blikken we terug op het afgelopen jaar: we bespreken onder andere welke adviezen we hebben uitgebracht en welke activiteiten zijn georganiseerd. Ik word deze middag gekozen als voorzitter van het VSB-bestuur. In het kader van teambuilding sluiten we de dag af met een etentje.

DINSDAG

De wekker gaat vroeg. Het is heerlijk weer vanmorgen dus ik ga op de fiets vanuit Reeuwijk. Om half 8 start mijn dienst op de afdeling Chirurgie. Onder het genot van een kopje koffie begin ik met het inlezen van de dossiers. Na een briefing start de patiëntenzorg: samen met de leerling-verpleegkundige neem ik de patiënten door. Daarna is het tijd om de medicatie rond te brengen. De ochtend verloopt relatief rustig. 
Na de lunch vullen we de patiëntendossiers in en heb ik nog een familiegesprek met een patiënt, diens familie en de behandelend arts. We bespreken het verloop van de opname en de nazorg die in gang gezet moet worden. Aan het einde van de dag evalueer ik met de leerling of zij aan haar leerdoelen heeft kunnen werken. Na overdracht met de avonddienst is het alweer tijd om naar huis te gaan. Er staat vanmiddag nog een bezichtiging bij een huis gepland samen met mijn aanstaande man, spannend!

‘Gelukkig kan ik alle patiënten goede zorg leveren en tevreden achterlaten. Daar doen we het voor!’

WOENSDAG

Vandaag heb ik avonddienst. De ochtend breng ik thuis door waar ik voor het VSB de laatste mail beantwoord en de punten van de actielijst uitwerk na alle vergaderingen van maandag. Ik lunch samen met mijn moeder en we maken vast plannen voor het weekend. Hierna wordt het weer tijd om af te reizen naar het GHZ. Het is een drukke dienst met veel bewerkelijk zieke patiënten: patiënten die net geopereerd zijn, patiënten met complicaties  en patiënten die net van de IC af zijn. Gelukkig kan ik alle patiënten goede zorg leveren en tevreden achterlaten. Daar doen we het voor! Ik ga dan ook met een voldaan gevoel naar huis.


Like | 31

Video