DRIE DAGEN MET

In deze rubriek beschrijft een collega drie dagen uit zijn of haar werkweek. Deze keer de beurt aan Jack van Oostrom. Jack is werkzaam als teamleider op de Intensive Care en de regiolocaties.

MAANDAG

Vandaag start ik op de Intensive Care. Om 08.00 uur ben ik op de afdeling aanwezig. Als eerste pak ik een bak koffie en spreek ik ondertussen de collega’s die in de nachtdienst hebben gewerkt en daarnaast de collega’s die de dagdienst hebben. Ik ben altijd benieuwd hoe de werkdruk is geweest en of alles naar wens is verlopen. Op zo’n moment komen er ook vaak collega’s naar me toe die even iets willen bespreken. Om 13.00 uur heb ik wekelijks ons regulier overleg met de clustermanager (Ed v.d. Ham) en onze medisch leider (Bernard Hubner) van de IC. Altijd goed om even alles te bespreken en af te stemmen wie wat op gaat pakken.

Vandaag heb ik ook het review Q3 gesprek van de regiolocaties met de RvB. Goed om de strategie van deze locaties te bespreken en te merken dat de RvB het belang van deze locaties blijft inzien. De dag staat verder in het teken van e-mails beantwoorden en uitwerken. Deze e-mails hebben betrekking op zowel de IC als op de regiolocaties. Alle werkzaamheden lopen uiteraard door elkaar heen. Lekker afwisselend!

DINSDAG

Vanmorgen begin ik eerst op de locatie Schoonhoven. Omdat ik daar ook woon is dit een thuiswedstrijd en ben ik in vijf minuten op mijn werk. Ik ga vervolgens eerst nog even langs de locatie Gouda. Ik heb een arbeidsvoorwaardengesprek staan met een nieuwe collega die gaat starten met de IC opleiding. Na het gesprek ben ik ervan overtuigd dat we er binnenkort weer een leuke collega bij gaan krijgen.

Verder ben ik dinsdag veelal op de locatie Zuidplas aanwezig. Als ik daar aankom zit de wachtruimte behoorlijk vol. De dermatoloog, KNO arts en MDL arts zijn vanmorgen aanwezig en ook zitten er nog patiënten voor het GHDC. De locatie Zuidplas wordt opgeknapt. Ik heb met Marion v.d. Wel afgesproken wat foto’s van de locatie door te sturen, zodat zij mee kan denken wat er aangepast kan worden. ‘s Middags staat er een DCKV regiolocaties gepland. De aandachtsvelders K&V van de drie locaties zijn hierbij aanwezig samen met de kwaliteitsmedewerker van de regiolocaties Corine Melis. We bespreken o.a. wanneer en door wie er een veiligheidsronde gelopen gaat worden en op welke onderwerpen we een audit kunnen doen. Vandaag ga ik wel op tijd naar huis. De wekelijkse spinning les, die al om 19.00 uur begint, staat ook nog op het programma voor vandaag!

“Omdat er op deze regiolocatie nog veel dingen te finetunen zijn, staat er voor vanmiddag ook een werkoverleg gepland.”

DONDERDAG

Deze dag probeer ik zoveel mogelijk als mijn “regiolocatie” dag te houden. Vanmorgen start ik opnieuw in Schoonhoven. Ik heb daar een kort overleg met de fysiotherapeut van die locatie. Het gaat over de inzameling van het bedrijfsafval, dit werd door de gemeente geregeld, maar bedrijven moeten dit nu zelf oppakken. Aangezien we gezamenlijk een afvalbak hebben, moet dit geregeld worden. Ach ja, ook dat hoort bij mijn werk. Maikel van Oosterhout heeft donderdag ’s morgens altijd spreekuur in Schoonhoven. Vanuit zijn functie is hij ook betrokken bij de strategiegroep van de regiolocaties. Altijd leuk om even informeel met hem te sparren.

Op sommige donderdagen ga ik zowel naar de locatie Zuidplas als Bodegraven. Vandaag ga ik alleen naar de locatie Bodegraven, waar ik samen met Adson Maduro de voorraad doorneem. Daarnaast moet ik vandaag een van de huisartsen spreken die het aanspreekpunt is voor logistieke vragen. Mooi om te zien hoe daar op een laagdrempelige manier contact met elkaar gezocht wordt. Omdat er op deze regiolocatie nog veel dingen te finetunen zijn, staat er voor vanmiddag ook een werkoverleg gepland. Ik ga deze alvast voorbereiden.Ondertussen gaat het beantwoorden van telefoontjes en mailtjes gewoon door. En ja, die hebben betrekking op zowel de IC als op een van de regiolocaties.


Like | 28

Video