Hier zijn we trots op

Pathologisch lab

Kerst in het GHZ

Een bijzonder moment

Klinische pathologie stelt diagnostiek aanvragen digitaal beschikbaar voor huisarts

De afdeling klinische pathologie heeft nu na het klinisch chemisch lab en het medisch microbiologisch lab ook de diagnostiekaanvragen voor de huisarts digitaal beschikbaar gesteld. Hiermee is het GHZ het derde ziekenhuis in Nederland dat dit aanbiedt en hier zijn we dan ook trots op. Het digitaal aanvragen kan via ZorgDomein en zorgt voor een kwaliteitsverbetering; zo is het minder foutgevoelig dan het gebruik van handgeschreven aanvraagformulieren en is het aanbod altijd actueel volgens de laatste richtlijnen.

‘Het is mooi dat met de aansluiting van de klinische pathologie de huisarts één portaal kan gebruiken voor alle diagnostiekaanvragen en verwijzingen en dat het tegelijkertijd voor een kwaliteitsverbetering zorgt’, aldus Michiel van der Horst, klinisch patholoog.  ‘En met 70 aanvragen afgelopen maand mogen we wel spreken van een groot succes’, vult analist Marco de Leur aan.


Like | 10

Kerst in het GHZ

Het aftellen naar de feestdagen is begonnen. Zo zijn de eerste kerstpakketten alweer uitgereikt. Een fraai gebaar als dank voor je inzet van dit jaar. Ben je ook zo nieuwsgierig? Maak je geschenk snel open, log in met je unieke code op de online wintermarkt en kies een fraai geschenk uit. Vergeet niet om vóór 1 februari 2019 je keuze te maken. Wist je dat je op de online wintermarkt nog meer kan vinden dan alleen je geschenk…. Kijk snel!

Achter de schermen worden door de eenheid Gastvrijheid alle voorbereidingen getroffen om patiënten met de feestdagen extra te verwennen. Collega’s die dan werken worden zeker niet vergeten.

Op de feestdagen worden patiënten en collega’s getrakteerd op wat lekkers bij de koffie en thee. Met Beleef kan de patiënt kiezen voor een heerlijk kerstontbijt, kerstlunch en kerstdiner. En wegens groot succes wordt op eerste kerstdag opnieuw een kerst high tea aangeboden aan alle bezoekers van patiënten. Het jaar sluiten we traditiegetrouw af met overheerlijke oliebollen en appelflappen voor patiënten en voor de collega’s die aan het werk zijn. Het nieuwe jaar begint feestelijk. Onze patiënt kan met Beleef kiezen voor een nieuwjaarsontbijt, nieuwjaarslunch, nieuwjaarsdiner.

Eet smakelijk!


Like | 5

Een bijzonder moment

Na een drukke dag schuiven we het liefst aan bij een gedekte tafel met onze gezinsleden. In tijden van ziekte verandert deze traditie en eten we bij een ziekenhuisopname vaak alleen in bed. Terwijl dit juist een periode is dat we de veel baat hebben bij familiecontact. Daarom is er kort geleden een familiediner aangeboden aan een patiënt die een lang ziekbed achter de rug had en nog niet naar huis kon. Patiënt en familie genoten van een volledig verzorgde avond in de huiskamer van de Geriatrie. Helaas bleek het achteraf ook het laatste samenzijn. Het weekend na het diner kregen we bericht dat de patiënt was overleden. Het familiediner is daarom een bijzonder laatste moment geweest om samen te zijn.

Dit bijzondere moment van samenzijn gunnen we meer mensen. St. Vrienden van het GHZ biedt daarom in 2019 meer patiënten een familiediner aan. Wil je weten hoe we dit organiseren, neem dan contact op met Marit Verdult.


Like | 7

Video