x

Ontwikkelingen AOA

De AOA bestaat al 4 jaar en is uitgegroeid tot een afdeling van 20 bedden.

Sinds de clusterwisseling valt de Acute Opname Afdeling (AOA) onder het cluster Acuut onder leiding van Ed vd Ham (CM) en Noortje Briët (ML). Er wordt intensief samengewerkt met de SEH en IC. Op de AOA krijgt men steeds meer te maken met verschillende specialismen en dat vraagt om breder opgeleide verpleegkundigen. Onze AOA heeft gekozen voor de AOA-opleiding van het LUMC. Deze opleiding is onderdeel van de SEH, IC en CCU specialisatie. Verpleegkundigen met een AOA-diploma kunnen daarna een verkort traject binnen één van deze specialisaties volgen. Vanwege het huidige tekort aan specialistisch verpleegkundigen is dat een gunstige ontwikkeling.

De eerste 3 verpleegkundigen van de AOA hebben onlangs hun opleiding gehaald, en de eerste AOA- verpleegkundige is aangenomen voor de SEH-opleiding.

Michelle van Vliet loopt momenteel stage op de AOA ter voorbereiding op haar SEH-opleiding. Het doel van deze inwerkperiode is om medewerkers die van buiten het GHZ aangenomen worden voor de SEH-opleiding, kennis te laten maken met onze organisatie, bekend te maken met GHZ-protocollen en werkafspraken en het behalen van verplichte GHZ-modules binnen Landsteiner Leerplein.

Michelle: ‘Door deze stage heb ik het GHZ als organisatie beter leren kennen en door mijn behaalde doelen verwacht ik een sterke start te hebben op mijn nieuwe afdeling’.


Like | 5

Video