Patiënt
als partner

Bibliotheek van GHZ

Nieuwe werkenbij website

Ouderengeneeskunde

‘De Patiënt als Partner Bibliotheek van het GHZ’

In ‘De Patiënt als Partner Bibliotheek’ van het Groene Hart Ziekenhuis lees je geen boeken, maar mensen. Via deze bibliotheek kom je in contact met patiënten en ex-patiënten van het GHZ. Zij willen hun ervaringen met ziek zijn graag delen. Denk bijvoorbeeld aan voorlichting aan patiënten waar ervaringsdeskundigen hun verhaal vertellen, lotgenotencontact of een presentatie aan een groep artsen in opleiding.

Nierpatiënt Walter van Waard is één van de personen uit de patiënt als partner bibliotheek en vertelt over zijn deelname: ‘Vanaf mijn geboorte ben ik nierpatiënt. Als levend boek wil ik mensen graag vertellen hoe ze hiermee kunnen omgaan. Je kunt mij alles vragen op het gebied van nierziekten, behandelingen, omgang met werkproblematiek, partner zijn van, of gewoon een luisterend oor. Benieuwd naar de rest van mijn verhaal? Leen me gerust een keer in de levende bibliotheek!’

Weet je iemand die zich wil aanmelden? Of wil je jezelf aanmelden? Laat dit dan weten aan [email protected]. Je vindt de Patiënt als Partner bibliotheek op GHZ Intern.

Like | 15

Nieuwe werkenbij website GHZ

Door krapte op de arbeidsmarkt wordt het steeds lastiger om personeel te werven. We merken dat vacatures langer open staan en dat er voor een aantal functies landelijk schaarste is. Hoe kan het GHZ zich als werkgever op de kaart zetten? Wat maakt werken in ons ziekenhuis uniek? Hoe zorgen we ervoor dat we de juiste mensen aantrekken en behouden? De afdelingen HRM en Marketing & Communicatie introduceren een nieuwe aanpak voor arbeidsmarktcommunicatie onder de noemer ‘Als ’t klopt’. Achter de schermen werken we op dit moment o.a. hard aan een nieuwe werkenbij website en fotografie en filmpjes.


Like | 4

Verpleegafdeling Geriatrie verder onder de naam Ouderengeneeskunde

Sinds 4 februari heeft de verpleegafdeling Geriatrie de nieuwe naam Ouderengeneeskunde. De specialismen Interne Geneeskunde en Geriatrie werken hier intensief samen aan de juiste zorg op de juiste plek voor de oudere patiënt. Interne verpleegkundigen Emma Kampman, Daniël Laarse en Tessa van Holten hebben onder de supervisie van internist ouderengeneeskunde Rikje Ruiter de overstap gemaakt. De nieuwe werkplek betekent uiteraard even wennen, maar de samenwerking biedt veel kansen. “We zijn warm ontvangen en iedereen denkt actief mee in hoe we de samenwerking op de afdeling het beste vorm kunnen geven. We kunnen elkaar op alle vlakken helpen en ondersteunen. Het is voor ons een uitdaging om onze kennis uit te wisselen en wij hopen dat anderen dat oppakken en daar voor open staan’’.

Like | 23

Video