De Vakantie van…

… Anne Schouten

Diëtiste

“Afgelopen lente hebben mijn man, zoon van vijf en ik rondgetrokken in de staat Utah, USA. Nu kennen we Utah inmiddels erg goed na verschillende reizen en merken we dat we elke keer het land een stukje dieper intrekken. We hebben dit keer, in verband met wisselend weer in april, een pickuptruck gehuurd van een particulier via Outdoorsy, met daarop een minicampertje. Wat waren we blij toen we de auto zagen, zo gezellig!

Kamperen doen we in het wild, ver van het asfalt (soms wel 50 Miles), met niemand om ons heen, alleen natuur. De woestijn daar is groen, daar word ik erg gelukkig van. Elke ochtend staat er weer een ander bloemetje in bloei.  Mijn man is meer van het rode zand en hitte. Zoonlief draait overal in mee en geniet, als opgroeiend stadskind, vanaf dag één in de wilde natuur. Hij heeft zandengelen gemaakt in het warme zand, zocht fossielen in droge rivierbeddingen en maakte ook alvast afdrukken in de natte beddingen om als een dinopoot te worden vastgelegd voor later.

Dat wat we thuis volop hebben; mensen, drukte, musea en cultuur, hebben we op onze reizen weinig. Dat wat we thuis nauwelijks hebben; natuur en stilte, hebben we op onze reizen volop. Utah hebben we thuis ook, zeven jaar geleden kampeerden we samen bij Hamburger Rock en bij het kampvuur vroeg mijn man: “ Zullen we een eventueel toekomstig kindje Utah noemen?” En zo heet onze zoon nu.”


Like | 32

… Matti Logister

Business analist

“Elk jaar vlieg ik naar Japan om het thuisland van mijn vrouw en de woonplaats van mijn schoonouders te bezoeken. Japan is een land vol contrasten. Met een overweldigende cultuur, hypermoderne steden en de soms vreemdste tradities. Dit jaar ging mijn reis naar Tokio en het zuidelijke eiland Okinawa, de geboorteplaats van de vechtsport karate.

Tokio heeft een zeer veilige reputatie. Je kan er gerust je spullen onbewaakt achterlaten in een restaurant als je even het toilet bezoekt en ook in het verkeer loop je minder gevaar. Tokio heeft verrassend weinig auto’s in het straatbeeld en waar het toch druk is, is alles enorm goed georganiseerd. Okinawa is een Japans eiland in de Oost-Chinese zee. Wij kwamen hier voor de prachtige stranden, de typische relaxte eilandsfeer, het lekkere weer en de mooie natuur. Een ideale afwisseling met de drukte die we hadden ervaren in Tokio. Volgend jaar staat Japan weer op de planning, ik ben benieuwd welk gedeelte we dan gaan bezoeken!”


Like | 15

… Gerrie Glasbergen

Medewerker zorgadministratie

“Afgelopen april was ik 40 jaar in dienst bij het GHZ. Tot mijn grote verbazing hebben mijn collega’s met een stroopwafelactie geld voor mij ingezameld voor een reis naar Israël. Iedereen van de afdeling weet dat dit één van de grootste wensen is die nog op mijn bucketlist staat. Ik heb altijd al naar Israël gewild, vanwege de enorme invloed die het geloof heeft op ons zijn. Ik ben zelf gelovig en onze hele Europese cultuur is nog steeds doorspekt van christelijke normen en waarden. Zelf op plekken uit de bijbel lopen en Jeruzalem ervaren als heilige stad van zowel moslims, joden als christenen lijkt mij een bijzondere ervaring. Ik ga het in oktober meemaken en dat allemaal dankzij mijn lieve collega’s!”


Like | 51

Video