Hier zijn we trots op

NOVA

Doe meer met jouw skills!

Dit is EBP

Doe meer met jouw skills!

Kun jij jouw vaardigheden en skills volop benutten in je werk? Wellicht heb je skills die je breder in kunt zetten bij het GHZ, naast je baan. In dat geval nodigen we je uit op het nieuwe Skillsplein!

Het Skillsplein is een online marktplaats waar collega’s samenkomen die skills bieden of skills zoeken. Ilse de Jong en Jaco van der Worp zijn initiatiefnemers en pleinwachters: “Er is zoveel talent in het GHZ aanwezig maar door de grootte van onze organisatie weten we dit onvoldoende van elkaar. Dat is zonde! Doen waar je goed in bent én wat je leuk vindt, stimuleren we door het Skillsplein.” Voor collega’s die op zoek zijn naar bepaalde skills biedt het Skillsplein ook uitkomst. “Vaak zien we dat dezelfde personen worden gevraagd voor opdrachten en projecten. Waarschijnlijk zijn er veel meer collega’s die hier de skills voor hebben en dit leuk vinden.”

Meer weten? Kijk op het Skillsplein op GHZ Intern.


Like | 11

Dit is EBP

Evidence-based practice (EBP), een term die je steeds vaker hoort onder verpleegkundigen in het GHZ, een wijdverspreid onderwerp. Maar wat is EBP precies? Regieverpleegkundige Marieke denkt bij EBP aan vernieuwing en aan artikelen die ze moet lezen. Verpleegkundige Carola legt de nadruk op de kennis waarmee je de beste zorg aan de patiënt kunt leveren. Kort samengevat luidt de definitie van EBP: het gebruik van het huidige beste bewijsmateriaal om beslissingen te nemen voor een patiënt. Volgens Marieke en Carola kost het tijd en energie om in het bewijsmateriaal te duiken maar geeft het juist energie wanneer je het kan toepassen. Met de huidige ontwikkelingen in de zorg is het belangrijk om op de hoogte te blijven van het beste bewijs op dit moment vinden Susette en Anna (op de foto). Ze zijn beide regieverpleegkundige en EBP deskundige. Hun doel is dat verpleegkundigen EBP kunnen integreren in hun dagelijks werk. “Wij staan klaar voor verpleegkundigen met vragen over hoe je EBP kunt aanpakken en de zorg kan verbeteren op de afdeling.”


Like | 16

NOVA

NOVA is het GHZ programma waarmee we de komende twee jaar ons applicatielandschap vernieuwen. Donderdag 5 september vond de kickoff van de eerste fase plaats. Hierin vervangen we 24 EPD’s door één geïntegreerd patiëntendossier, inclusief verpleegkundig dossier (EVD), acute zorg module en PDMS-IC. Dit levert straks iedereen voordeel op. Door informatie op dezelfde manier en op dezelfde plek in het dossier vast te leggen, met eenheid van taal, kunnen we straks bijvoorbeeld eenvoudig informatie uitwisselen. Zowel intern als met andere zorgorganisaties. Maar het inrichten van één geïntegreerd EPD is een enorme klus die we met elkaar moeten gaan klaren. Het vereist inspanning van iedere afdeling en iedere zorgverlener.

 

Door met elkaar te structureren, standaardiseren en stroomlijnen, realiseren we de komende maanden een gezond EPD-landschap. Zodat we ook in de toekomst kunnen voldoen aan de veranderende zorgvraag en onze strategische ambities waar kunnen maken.

Meer weten? Ga naar de NOVA thema pagina op GHZIntern, of bekijk het filmpje!


Like | 1

Video