Zeg het maar!

Duurzame inzetbaarheid is hot. Niet zo vreemd, want functies veranderen razendsnel, we werken steeds langer door en ons leven wordt steeds drukker. We willen die leuke baan, een rijk sociaal leven, tijd voor onze hobby’s en tegelijkertijd genieten van alles wat we hebben. Al die ballen hoog houden is een kunst! Daarom is het noodzakelijk om goed voor jezelf te zorgen, want alleen dan kun je ook voor anderen zorgen. En dat is belangrijk als je in een ziekenhuis werkt. Bij het GHZ besteden we aandacht aan dit thema door onder andere de ‘Zorg-goed-voor-jezelf-weken’ te organiseren. Goed voor jezelf zorgen is ook een voorwaarde om in de toekomst vitaal en met plezier leuk werk te kunnen blijven doen. Drie medewerkers vertellen hoe zij hun energie op peil houden, bewuste keuzes maken en dus duurzaam inzetbaar blijven.

Monique de Hoop
Projectleider

Een druk leven herken ik zeker. Naast mijn uitdagende werk in het GHZ hebben wij de mantelzorg voor mijn schoonouders, zie ik mijn moeder en vrienden, sport ik drie keer per week en valt er altijd wat te doen in het huishouden. Ik werk bewust parttime en op basis van een jaarurensystematiek: in theorie drie werkdagen per week, maar in de praktijk flexibel inzetbaar. Ik heb plezier in mijn werk en heb echt de leukste collega’s!

Lichamelijk en geestelijk gezond blijven, vind ik belangrijk. Naast regelmatig bewegen, kook ik met verse groenten en zonder pakjes en zakjes. Ik ga mee met nieuwe ontwikkelingen en school me regelmatig bij. Verder blok ik bewust tijd in mijn agenda voor leuke dingen en vakanties. Het weekend reserveer ik voor quality time met mijn gezin. Carpe Diem!

Frits van der Linden
Chirurg

Chirurgie is geen baan, maar een manier van leven. Nu wil het toeval dat ik uit een ondernemersgezin kom, waar pas werd gerust als het werk klaar was. Ik ben dus van huis uit gewend om aan te pakken. Hard werken kan óf vermoeiend zijn, óf energie geven. Ik heb het geluk dat ik het werk heb kunnen kiezen dat ik altijd ambieerde en redelijk vrij ben in wat ik doe. Die autonomie geeft voldoening en energie.

In mijn vrije tijd laad ik op door te sporten, te lezen en muziek te maken. Ik heb thuis een fraaie bibliotheek waar ik me kan terug trekken en ouderwetse LP’s draai. Samen met mijn vrouw ga ik geregeld naar concerten en de schouwburg. Daar maken we bewust ruimte voor in de agenda.

Susan Vergeer
Verpleegkundige Endoscopie

Met mijn werk op de scopie afdeling, mijn zoontje van 2,5 jaar en mijn privéleven is mijn agenda goed gevuld. Door goed en op tijd te organiseren, houd ik alle ballen in de lucht. Met vaste werkdagen kan ik goed vooruit plannen, alleen wanneer ik opgeroepen wordt tijdens een stand-by dienst is het soms een uitdaging. Gelukkig kan mijn familie flexibel oppassen, dat scheelt veel stress en geregel. Ook op de afdeling helpen we elkaar.

Ik zorg goed voor mezelf door tijd te nemen voor leuke dingen zoals vakanties en dagjes weg. Ik luister naar mijn lichaam en pak op tijd mijn rust. Hiernaast ga ik een dag minder werken zodat ik in alle rust mijn zoontje kan wegbrengen en ophalen bij de peuterspeelzaal.


Like | 25

Video