x

Hello Goodbye

In Hello Goodbye ontmoeten we een nieuwe collega
en nemen we afscheid van een oud-collega.

Hello
Verpleegkundige Manda van der Post startte tijdens de corona-uitbraak met haar nieuwe baan bij de afdeling Chirurgie. Het afscheid nemen van haar vorige baan en de inwerkperiode in het GHZ had zij zich heel anders voorgesteld. “Ik ken een aantal mensen die in het GHZ werken. Hun positieve verhalen gaven mij het duwtje in de rug om te solliciteren. Het inwerken was soms lastig, veel vaste collega’s werkten op de corona-afdeling en de Chirurgie bevond zich tijdelijk op een andere plek in het ziekenhuis. Nu steeds meer collega’s terugkeren naar ons team, begin ik echt mijn draai te vinden. Er wordt hard gewerkt, maar er is wel een ontspannen werksfeer. Na mijn werk vind ik het heerlijk om buiten te zijn. Ik houd van paardrijden, dat kan gelukkig doorgaan!”

Goodbye

Wilma van der Knaap werkte jarenlang op de IC en verkoever van het GHZ. Vorige maand maakte zij de overstap naar het EMC om daar aan de slag te gaan als stamceltransplantatie coördinator.

“19 maart zou mijn laatste werkdag zijn, met aansluitend een afscheidsborrel. Toen kwam corona en heb ik onverwachts nog twee weken gewerkt op de corona-IC. Mijn IC-hart ging weer sneller kloppen. De knop was dus snel omgezet. Dit was belangrijker dan een borrel en bloemen. Mijn laatste werkdag was op zaterdagavond waarna ik ’s nachts, na 29 jaar, met stille trom vertrok.“

“Inmiddels vind ik aardig mijn draai in Rotterdam. Ik vind het heel fijn om onderdeel te zijn van dit betrokken team. We geven deze patiënten echt weer een kans op leven. Voor mijn eigen lijf is deze bureaufunctie ook veel beter. Mijn nieuwe en mijn versleten heup krijgen nu meer rust, maar mijn hoofd draait overuren, want ik moet heel veel bijleren over hematologie.

“Uiteraard ga ik het GHZ missen. De saamhorigheid die ik de laatste weken gevoeld heb, was grandioos. Hou dat vast!”

Like | 10

Video