x

Thuiswerken

Opeens volle weken thuiswerken door corona, hoe doe je dat eigenlijk? Tim Peters, senior adviseur zorgverkoop bij de afdeling Commerciële Eenheid, geeft ons een inkijkje in zijn thuiswerkdag.

07.15 uur: Saar ontwaakt

Thuiswerken met een dochter van tien maanden is een uitdaging, maar we hebben een modus gevonden. Mijn vriendin werkt van 06.30 tot 12.30 uur, en ik van 12.30 tot 18.30 uur. Na 20.00 uur worden de laatste puntjes vaak nog op de i gezet. ‘s Ochtends ben ik dus met Saar en wanneer ze wakker wordt ga ik met haar ontbijten.

08.30 uur: Thuisonderwijs

We kijken reikhalzend uit naar 11 mei, wanneer het kinderdag­verblijf weer opengaat. Tot die tijd proberen we Saar spelenderwijs voor te bereiden op het grotemensenleven. Thuisonderwijs bestaat uit het rollen met een bal, het omduwen van een blokkentoren en het zoeken van pluisjes en andere kleine dingen die ze in haar mond kan stoppen.

10.00 uur: Rondje Kralingse plas

Na de fruithap trekken Saar en ik eropuit. Vaak lopen we even langs de bakker voor een koffie en een croissant, waarna we ons spoeden naar de heemtuin in het Kralingse bos. Hier komt Saar vaak tot rust (ze slaapt) en heb ik tijd om mijn mail bij te werken en wat telefoontjes te plegen. Heb geen medelijden met me, onze hide-out is een oase van rust.

12.30 uur: Wisseling van de wacht

Om half één gaat de knop om, en kan er eindelijk gewerkt worden. ‘s Ochtends heb ik al bedacht wat ik die middag allemaal wil doen, dus met goede energie ga ik aan de slag.

Ik werk in de slaapkamer van Saar. Hier staat een bureau en is over het algemeen sprake van serene rust. Heel soms, als het echt niet anders kan, mag Saar mij assisteren.

Like | 13

Video