x

De vakantie van…Andrea Matla, secretaris MSB:

Normaalgesproken gaan mijn man (61) en ik (55) op golfvakantie in het buitenland. Dit zou door de komst van corona een golfvakantie in Nederland zijn geworden. Verdrietig genoeg heeft mijn man een ernstige spierziekte gekregen, waardoor hij weinig mobiel is. Golfen is dus geen optie meer, ook niet in eigen land.

We zagen onze toekomst heel anders voor ons, beide zijn we sportief en gaan we er graag samen op uit. Dat kan nu helaas niet meer. Ik ben me er meer dan ooit van bewust dat je in het hier en nu moet leven, en moet genieten van alles wat je kan. Ik ga daarom deze zomer samen met mijn dochter (22) een kitesurfcursus van een week doen in Kijkduin! We hebben er nu al iedere dag zoveel lol om. Ook al wordt het straks niks, dan was het toch elke cent waard!

De vakantie van… Ed van der Ham, clustermanager

Er stond voor deze zomer een rondreis in Noorwegen gepland, dit wordt uiteindelijk een rondreis in…eigen land. Met ons samengestelde gezin (4 kinderen plus 2 aanhang in de leeftijd 14 tot 20 jaar) gaan Dorothé en ik fietsen van Rhenen naar Maastricht en weer terug. We trekken hier ongeveer een week voor uit. De fietsen zijn geregeld, de eerste overnachting is geboekt. De rest geven we uit handen aan de kinderen! Zij bepalen de route en krijgen een dag-budget om de slaapplaatsen en het eten te regelen. Ook organiseren zij drie activiteiten tijdens de fietsweek. De dynamiek en de voorpret zijn nu al leuk: waar gaan we slapen, wat gaan we eten, wie hakt de knopen door en zit het weer een beetje mee? Ik ben benieuwd wat ze er uiteindelijk samen van gaan maken!

De vakantie van…Jaco van der Worp, Senior adviseur Leren en Ontwikkelen

Afgelopen februari kregen we het nieuws dat we onze adoptiezoon konden ophalen. Op 17 maart vertrokken mijn vrouw en ik, samen met onze dochter naar Zuid-Afrika. We wisten dat het door het coronavirus spannend zou worden, maar ik ben blij dat we toch zijn gegaan.

De bedoeling was 4 weken, het werden er bijna 11. Pas na 5 weken kwam onze zoon Sam bij ons. We hebben alle weken in een strenge lockdown gezeten. Wat een avontuur was dat! We hebben er het beste van gemaakt samen. Ik ben trots op mijn gezin!

Gelukkig heb ik ook op afstand het GHZ kunnen ondersteunen bij corona-leeroplossingen en NOVA. Via repatriëringsvlucht zijn we op 29 mei weer thuisgekomen. De rest van het jaar gaan we niet meer op vakantie ;-).

Like | 22

Video