x

Familiekiekje

Het gebeurt niet vaak dat moeder, dochter en schoondochter samen op een bankje zitten in het GHZ. Toch vinden ze het erg leuk dat ze alle drie in hetzelfde ziekenhuis werken. Jiska (specialistisch verpleegkundige Vrouw en Kind): “Ik kende het GHZ al van vroeger, toen ik mijn moeder opzocht wanneer ze aan het werk was, nu kom ik haar wel eens tegen wanneer ik patiënten van en naar de OK breng.” Els (verpleegkundige Dagbehandelcentrum): “Dan zegt ze op haar speciale manier: ‘HE MAM!’, altijd erg leuk!”.

Els werkt al 22 jaar in het GHZ en sinds 7 jaar met Jiska. Vorig jaar sloot Mirjam zich bij hen aan. Mirjam (communicatieadviseur): “Ik kom ze eigenlijk niet vaak tegen maar toen een paar familieleden in het ziekenhuis lagen, waren we met bijna de hele familie in het ziekenhuis. Het voelde ineens een beetje als thuis.” Jiska: “Het fijne was dat ik tijdens een dienst even gauw langs kon lopen voor een knuffel”.

Jiska en Mirjam boffen naar eigen zeggen met een (schoon)moeder die zo lekker kan koken. Als madre de familia trakteert Els haar (klein)kinderen regelmatig op een vers gemaakte soep of een ‘bakkie’ bij La Place op zaterdagochtend. Els: “en natuurlijk weten ze mij te vinden als er iets vermaakt of genaaid moet worden”.

Like | 19

Video