x

Beeldbellen wordt uitgebreid

Aan alle RVE’s is gevraagd om plannen te maken voor de herstart van de poliklinische zorg. We houden er rekening mee dat we niet meer terug gaan naar ‘hoe het was’. De zorgvraag is groot (door bijvoorbeeld de uitgestelde zorg) en de capaciteit beperkt (onder andere door de 1,5 meter maatregel). Samen vinden we de zorg opnieuw uit: zorg die past bij deze nieuwe tijd. We zoeken manieren om de zorg anders in te richten of misschien bepaalde zorg helemaal niet meer te doen.

Een veel gevraagde oplossing om zorg anders te organiseren is het beeldbellen. De afgelopen weken hebben MDL, Medische Psychologie en Neurologie al kennis gemaakt met beeldbellen via Zorgmessenger van KPN. Met succes! Zowel artsen als patiënten zijn tevreden over deze manier van zorg. De eerste reacties van patiënten zijn positief: ‘Een heel fijn alternatief! Ook goed te combineren met mijn eigen werk.’

We gaan daarom het beeldbellen uitbreiden, nieuwe vakgroepen zoals Chirurgie, Gynaecologie en Diëtetiek sluiten aan. Wil jij met jouw RVE ook gebruik maken van deze mogelijkheid? Laat het ons weten!

[email protected]


Like | 3

Video