x

Komt dat zien!

“Prachtig”

“Mooie plek om te lunchen”

“Hier kunnen we ook prettig overleggen”

Zomaar een paar enthousiaste reacties van collega’s over de nieuwe binnentuin. Ben jij hier al geweest? Je kunt de binnentuin betreden via de zijdeur bij de Dialyse en KUA. Ruurd den Hertog, werkzaam bij de TD, is projectleider van de tuinrenovatie.

“De personeelstuin is een langgekoesterde wens binnen het GHZ. Erg leuk dat het nu gereed is. En ik ben er best trots op. Het is echt een leuke plek geworden om te lunchen, iets te drinken of gewoon even bij te praten. Het pad door de tuin is speels aangelegd, met diverse picknicktafels en banken erlangs. Zo zijn er zitplekken gemaakt voor zowel zonliefhebbers, als voor mensen die liever in de schaduw zitten.” Ook aan kunst is gedacht. “De herinneringen aan het Van Iterson Ziekenhuis zijn herplaatst.”

Nu is het wachten totdat de nieuwe plantaanwas lekker groen wordt. “De plantvakken zijn voorzien van een verschillende soorten planten, struiken, gras en zelfs enkele boompjes. Dit groen zorgt voor verkoeling in de zomer en vergroot de biodiversiteit. De gekozen beplanting zorgt dat er bijen en vlinders op afkomen. Zo dragen we ook nog een steentje bij aan verduurzaming. Komend voorjaar is het dus nóg mooier”, sluit Ruurd enthousiast af.


Like | 17

Video