x

BN’ers in het GHZ

De afgelopen maanden is er veel aandacht geweest voor de verpleegkunde. Maar wat houdt het vak nu écht in? En welke ontwikkelingen vinden er plaats? Om mensen te informeren en toekomstige vakgenoten enthousiast te maken voor de zorg wordt er in oktober en november gefilmd in ons ziekenhuis.

In het programma ’30 dagen in het ziekenhuis’  lopen vier BN’ers ongeveer 12 dagen (ook avond- en nachtdiensten) als stagiaire mee op verschillende verpleegafdelingen. Deze BN’ers hebben door privésituaties allemaal een bepaalde band met de afdeling waarop ze stagelopen. De afdelingen waar gefilmd gaat worden zijn: Ouderengeneeskunde, SpoedEisendeHulp, Oncologie en het VKC.

Marleen is verpleegkundige op de afdeling Ouderengeneeskunde en kijkt uit naar de opnames: “Ik hoop dat de BN’er er open in gaat en niet bang is om zijn/haar handen uit de mouwen te steken. Vaak heerst het beeld dat ouderengeneeskunde allemaal oude verwarde patiënten zijn. Ik ben trots op mijn vak en wil graag laten zien dat de afdeling zoveel meer inhoudt dan dat.”

De Tv-serie krijgt 8 afleveringen van ongeveer 45 minuten en wordt in het voorjaar van 2021 uitgezonden.

NB. De opnames vinden alleen plaats wanneer de ontwikkelingen rondom het coronavirus dit toelaten.


Like | 8

Video