x

Het schoonste plekje van het ziekenhuis is weer als nieuw

 

We hebben er lang naar uitgekeken, maar de nieuwe Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) is in gebruik. De vernieuwing was nodig om de komende jaren aan de strengste eisen voor veilig instrumentarium te voldoen. Daarbij is de CSA direct voorbereid op een gasloze toekomst: de stoom die nodig is voor het desinfectieproces wordt nu met elektriciteit gemaakt.

Ingrid Daeter, nieuwe coördinator CSA, vertelt met trots: “Om over een toekomstbestendige CSA te beschikken, is besloten om voor een complete renovatie te gaan. De CSA bevindt zich nu in een grote ruimte met de meest moderne apparatuur, werkplekken op de juiste hoogte en een logische route. In de desinfectieruimte komt al het vuile materiaal op één plek binnen. Via de wasmachines komt het instrumentarium in de schone ruimte terecht. Hier wordt het gecontroleerd en op de juiste wijze verpakt. De laatste stap is de steriele ruimte. Dankzij deze indeling kan het personeel maar één route volgen, met een efficiënter proces als resultaat.”

Om de verbouwing mogelijk te maken werkte de CSA het afgelopen jaar in een tijdelijke unit. Een uitdaging qua ruimte en temperatuur. Een groot compliment voor hun aanpassingsvermogen!


Like | 21

Video