x

Luscii app

Sinds enkele weken kunnen coronapatiënten met behulp van de Luscii-Covid-19-app thuis aan hun herstel werken. Verpleegkundig specialist Hanneke Leroux maakt deel uit van het (thuis)monitorteam. “De Luscii-app is een echte win-win situatie. De patiënt kan uitzieken in zijn eigen omgeving met het veilige idee dat een speciaal team hem in de gaten houdt. Voor het GHZ is het fijn dat patiënten eerder met ontslag kunnen, zodat we ruimte houden voor andere patiënten.”

De Luscii-app wordt geïnstalleerd op de privételefoon van de patiënt. “Wij voeren alle vitale waarden en andere benodigde patiëntgegevens in op het dashboard en maken een persoonlijk behandelplan. Daarna mag de patiënt (vervroegd) met ontslag, indien nodig zelfs met zuurstof.”

Via de app geven patiënten dagelijks metingen door. “Ik bekijk dan of het behandelplan aangepast moet worden of dat de thuismonitoring bijvoorbeeld kan stoppen. Het werkt voor beide partijen heel prettig.“

Hanneke is trots op het projectteam. “Er is in korte tijd een mooi project neergezet. We gaan zeker onderzoeken of we deze app in de toekomst ook kunnen gebruiken bij andere patiënten.”

De 68-jarige meneer Maitimu was de eerste coronapatiënten bij wie we op afstand het herstel monitorden. “De app werkt heel gemakkelijk en het stelde mij enorm gerust dat ik zo goed in de gaten werd gehouden. Het ziekenhuis belde regelmatig om deze waardes te bespreken. Het is heel fijn om op deze manier thuis verder te kunnen herstellen.” 


Like | 18

Trots

Opleiding longverpleegkunde

Trots

CT scanner

Video