x

Interne opleiding longverpleegkunde verhoogt kwaliteit van coronazorg

Patiënten die besmet zijn met het coronavirus hebben vaak problemen met ademen. Om hen goed te verzorgen zijn veel verpleegkundigen met kennis van de longgeneeskunde nodig. We zijn daarom in het GHZ gestart met een interne opleiding.

Inmiddels hebben ruim twintig verpleegkundigen deze verkorte opleiding gevolgd, waaronder Ester Zwanenburg: “Ik werk normaal als verpleegkundige op de afdeling Chirurgie/Urologie, maar het afgelopen jaar ongeveer zestien uur per week op de Corona verpleegafdeling. Goede kennis van longgeneeskunde is hier belangrijk. Tijdens de opleiding kregen we onder andere  uitleg over de longanatomie, bloedgassen en zuurstoftoediening bij een virusinfectie, bijvoorbeeld via beademingsapparatuur.”

De extra kennis en praktijklessen verhogen de kwaliteit van de zorg en ontlasten de druk op de longverpleegkundigen. “Ik ben blij dat het GHZ dit georganiseerd heeft. Het is goed voor de patiënten en als verpleegkundigen blijven we ons zo ontwikkelen. Deze kennis blijft ook na corona erg waardevol. Heel fijn dat ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen aan goede coronazorg!”


Like | 16

Trots

Immuuntherapie

Trots

Luscii app

Video