x

Teleconsultatie goed alternatief voor verwijzing

In het GHZ werken we sinds een aantal jaar met Teleconsultatie. Huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde kunnen online advies vragen aan de medisch specialist zonder de patiënt te hoeven doorverwijzen naar het GHZ. Dit draagt bij aan ‘De Juiste Zorg op de Juiste Plek’ en is een goed alternatief in tijden van corona. Wij horen je nu denken; maar hoe werkt Teleconsultatie dan precies? In de video die in januari is opgenomen hoor je er alles over.

Cijfers op een rijtje
In 2020 is veel gebruikt gemaakt van Teleconsultatie. Maar liefst 1592 keer werd in 2020 Teleconsultatie aangevraagd. De afdelingen in het GHZ die sinds 2020 Teleconsultatie aanbieden zijn: Urologie, Orthopedie, Longgeneeskunde en MDL. Op dit moment onderzoekt de afdeling Externe Zorgrelaties of Radiologie, KNO en Chirurgie ook kunnen aansluiten. Het gaat dan bijvoorbeeld om een medebeoordeling van een radiologisch onderzoek en een behandeladvies door een chirurg.

Heb je vragen naar aanleiding van de video? Neem contact op met de afdeling Externe Zorgrelaties via [email protected]. We horen graag van je!


Like | 10

GHZ uitgelicht

SamenPlus

GHZ uitgelicht

OR-verkiezingen

Video