Trending topics

De meest besproken onderwerpen op social media

Adriana naar Suriname

The White Ribbon Tour

Eindelijk weer versoepelingen

The White Ribbon Tour

Op 21 mei fietsten en wandelden longkankerpatiënten, naasten, nabestaanden, longartsen, verpleegkundigen, arts-onderzoekers, studenten en andere enthousiaste deelnemers “The White Ribbon Tour” om het witte lint tegen longkanker in heel Nederland door te geven. Van Zeeland, via Nijmegen, richting Groningen, over de Afsluitdijk via Rotterdam naar Maastricht, werd het witte lint fietsend en wandelend aangeboden aan patiënten en longartsen in 35 ziekenhuizen. Met dit initiatief willen de organisatoren de aandacht voor longkanker vergroten, met de boodschap: “Iedereen met longen kan longkanker krijgen en niemand verdient longkanker.”

Op onze Facebookpagina werd dit bericht volop gesteund door onze volgers.

Respect voor al deze fietsers, wandelaars en initiatiefnemers!

Like | 8

Adriana naar Suriname

Op vrijdag 4 juni vertrok onze collega Adriana Stouten voor twee weken naar Suriname om te helpen met het bestrijden van de coronacrisis. Toen Adriana hoorde dat code zwart was uitgeroepen in het land, kwam ze gelijk in actie. ‘’Ondanks het drukke jaar dat hier achter me ligt, voelde ik in mijn hart dat ik moest helpen’’. De dinsdag hiervoor kreeg ze te horen dat er een plek was voor haar op het vliegtuig. Eigenlijk was ze niet te missen in het GHZ, maar haar collega’s van de scopie afdeling waren meer dan bereid haar diensten over te nemen. Dinsdagavond was alles rond en kon ze zich gaan voorbereiden.

Op social media werd Adriana overladen met positieve reacties zoals “Je bent echt goud waard meid, heel veel succes en sterkte gewenst. Ik zal voor je duimen!”. Maar ook de collega’s van Adriana werden even in het zonnetje gezet: “Wat super tof van je collega’s dat ze dit voor jou hebben kunnen regelen door jouw diensten over te nemen”.

Ondertussen is Adriana terug in Nederland en kijkt zij trots en tevreden terug op de hulp die zij heeft kunnen bieden.


Like | 19

Eindelijk weer versoepelingen!

Na een lange coronaperiode eindelijk weer goed nieuws! Omdat het aantal besmettingen steeds verder terugliep konden we een groot deel van onze maatregelen versoepelen. Zo werd het weer mogelijk om een begeleider mee te nemen naar de afspraak op de polikliniek. Ook werd de bezoekregeling uitgebreid met een extra bezoekmoment tussen 14.00 en 16.00 uur waardoor er weer vaker bezoek bij onze patiënten langs kunnen komen. Tot slot is het ook weer toegestaan om zonder mondkapje het ziekenhuis te betreden.

Dit bericht werden met groot enthousiasme ontvangen door onze volgers! De meest uitgebreide reactie delen we graag met jullie: “Wil even zeggen dat jullie het top hebben gedaan om de COVID zover mogelijk buiten de deur te houden. Bij jullie heb je het idee en gevoel dat het goed zit. Top georganiseerd. Mede denk ik ook door vele vrijwilligers. Pluim!”


Like | 12

Video