x

De griepprik in coronatijd

Griep heeft vaak grote invloed op de gezondheid van je patiënten. Gelukkig kunnen we met de griepprik zorgen dat ze zo min mogelijk kans lopen op besmetting. Maar is een griepprik in coronatijd wel nodig? En wat is het risico eigenlijk als we ons niet laten vaccineren? We vragen het longarts Yordi van Dooren.

Yordi: “Net als bij de coronavaccinatie geldt; je beschermt door een griepvaccinatie niet alleen jezelf, maar ook anderen. Omdat we de afgelopen 1,5 jaar nauwelijks last hebben gehad van het griepvirus, is onze afweer tegen griep als het ware in slaap gesukkeld. In combinatie met het steeds meer ‘loslaten’ van de coronamaatregelen, zouden we aankomend najaar weleens een heftig griepseizoen tegemoet kunnen gaan: een soort rebound effect. Des te meer reden om je dit jaar te laten vaccineren tegen het griepvirus. Zo houden we samen de druk op de zorg beheersbaar en beschermen we onze patiënten en elkaar!”.

In oktober en november krijgen alle medewerkers de mogelijkheid om zich te laten vaccineren. Bekijk deze kalender en prik gelijk een momentje voor jouw vaccinatie.

Like | 300

GHZ uitgelicht

Inhaalzorg

GHZ uitgelicht

De 3 strategische pijlers

Video