FAVORIET

Koude dagen, gouden bladeren en warme chocomel: het is herfst! De dagen worden weer korter en daarom hebben wij een paar gezellige favorietjes voor jullie.
Een dagje naar de Middeleeuwen

Op zaterdag 16 oktober wordt het verhaal van Erasmus, één van Gouda’s beroemdste inwoners, verteld. Gouda transformeert die dag naar 1511, het jaar waarin zijn boek Lof Der Zotheid verscheen. Waan je in de late middeleeuwen met onder andere theatervoorstellingen, een audiotour en een middeleeuwse warenmarkt.

Zotte Zaterdag, binnenstad Gouda

Verspillingsvrij het jaar door…

…dat is de leefregel van Yvette van Boven, de schrijfster van het kookboek ‘leftovers’. Dit kookboek staat vol met lekkere seizoensrecepten plus een tip wat je van de restjes kunt maken. De herfstrecepten klinken al heerlijk, wat dacht je van pompoenbrûlee of smokey chowder?

Verkrijgbaar bij diverse boekwinkels

Crea herfstuitje

Op zoek naar een uitje voor een regenachtige dag in de herfstvakantie? Dan is dit misschien we een idee! In het Mauritshuis kun je aan de slag als schilderijendokter: je maakt schilderijen schoon, doet onderzoek en gaat met verf aan de slag. Check hier de agenda:

Mauritshuis.nl, Den Haag

Lekker rustig

Loop Earplugs zorgen ervoor dat je het leven op jouw volume kan leven. Deze oordopjes halen 18-27 decibel van het geluid af. Handig voor op je werk: het dempt namelijk omgevingsgeluiden, maar je kunt mensen nog wel verstaan. Ook fijn voor als je thuis werkt, wanneer die ene buurman weer eens aan het klussen is…

www.loopearplugs.com

It’s nurse o’clock!

De perfecte draagtas voor elke verpleegkundige. Handig voor je werk, maar ook ideaal voor een boodschapje.

www.nurseoclock.nl

That’s what cheese said!

In het najaar is er genoeg leuks te doen! Zo kun je vanaf 25 oktober gezellig samen rond een kaasfondue in de kelder van de Lichtfabriek. Naast de drie kaassoorten en diverse dip items zijn ook de uiensoep en de chocoladefondue niet te versmaden. That’s what cheese said…

LF Gouda | Eten, drinken en feesten!

Disclaimer: tekst en afbeeldingen op deze pagina zijn onafhankelijk geplaatst. Het GHZ ontvangt hier geen vergoeding voor.

Video