x

Hello Goodbye

In Hello Goodbye ontmoeten we een nieuwe collega en nemen we afscheid van een oud-collega.

Hello
Nadat ze een dag had meegelopen met een vrijwilliger op de SEH, wilde ze meteen nog een keer terug. Vol enthousiasme vroeg Ilonka Verweij of ze hier aan de slag mocht. “Ik heb altijd al vrijwilligerswerk gedaan. Toen ik hoorde dat er door corona zoveel handen tekort kwamen, wilde ik meteen komen helpen. Helaas werden er in die periode tijdelijk geen vrijwilligers aangenomen, maar ineens was daar toch de vraag of ik kon beginnen!”

Ilonka vond haar eerste dienst zo spannend dat ze vanuit haar werk in een kraamzorgorganisatie meteen doorging naar het ziekenhuis. “Als ik eerst nog naar huis zou gaan, zou ik te veel na gaan denken en mezelf zenuwachtig maken. Gelukkig was al het personeel hier heel toegankelijk en stelden ze me gerust.”

Ilonka’s liefde voor vrijwilligerswerk heeft ze niet van een vreemde: “Mijn schoonmoeder werkt hier al bijna twintig jaar als vrijwilliger op de verpleegafdeling. Zij heeft mij echt geïnspireerd om in het ziekenhuis vrijwilliger te zijn. Ik vind het mooi om er echt voor de mensen te zijn en ze een luisterend oor te bieden.”

Goodbye
Dat kwaliteitsfunctionaris Petra van der Vlist na 37 jaar GHZ zou overstappen naar een ander ziekenhuis, kwam voor haar collega’s als een totale verrassing. “Jij hoort hier op de Dialyse!”, was de eerste reactie. “Dat snap ik, ik heb hier al die jaren met zoveel plezier gewerkt. En in die jaren heb ik zoveel geleerd en mogelijkheden gekregen om door te groeien, ik ga ook absoluut niet weg uit onvrede.” Zonder actief op zoek te zijn, kwam de vacature van kwaliteitsfunctionaris Radiotherapie in het LUMC onder de aandacht van Petra. “Ik bleef aan deze vacature denken en dacht als ik nog eens wil overstappen dan is het nu of nooit. Toen ik hoorde dat ik was aangenomen, heb ik een week bedenktijd gevraagd. Na alles goed op een rijtje te hebben gezet, heb ik de knoop doorgehakt.” Op haar 19e begon Petra in het GHZ, ze liep stage bij de lab. apotheek. In de jaren daarvoor had ze al een bijbaan als keukenzuster. Later deed ze de opleiding tot verpleegkundige en al snel merkte ze dat de zorg voor chronisch zieke patiënten haar trok. Op de Dialyse heeft ze diverse functies bekleed, de laatste negen jaar als kwaliteitsfunctionaris. “Tuurlijk ga ik het GHZ missen, de afdeling maar ook de CCKV wat voor mij echt een inspiratiebron is geweest. Ik had niet gedacht ooit nog weg te gaan bij het GHZ. Maar nu het zover is, kijk ik er ontzettend naar uit om nieuwe ervaringen op te doen. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen zoals ik al die jaren ook bij het GHZ heb gedaan.”


Like | 300

Collega’s

Podcast: Nurses Know Better

Collega’s

Familiekiekje

Video