Trending topics

De meest besproken onderwerpen op social media

Welkom Doortje!

Hugo de Jonge op bezoek

Nieuwe wervingscampagne OK

Hugo de Jonge op bezoek

Op donderdagochtend 2 september bracht minister Hugo de Jonge een werkbezoek aan ons ziekenhuis. De coronazorg heeft vanzelfsprekend ook in het GHZ veel impact gehad. Onze artsen en verpleegkundigen gaven de minister een inkijkje in hoe dat voor hen is geweest. Ook deelden ze hun zorgen over de opnames van coronapatiënten die (nog) niet of deels gevaccineerd zijn. En de druk op de verpleegafdelingen door alle operaties en behandelingen die ingehaald moeten worden.

Ook de landelijke media is de aanwezigheid van de minister in ons ziekenhuis niet ontgaan. Zo werd er ‘s avonds in de uitzending van EenVandaag ruim aandacht besteed aan dit bezoek en aan het hoge percentage patiënten in ziekenhuizen die (nog) niet gevaccineerd zijn, namelijk 90%. In deze uitzending vertellen ook onze longarts Karin van Assen en IC-verpleegkundige Lennart Krijgsman over hun ervaringen en gesprekken met patiënten die het vaccin geweigerd hebben.

Benieuwd hoe het bezoek verliep? Kijk hier de uitzending terug.

Like | 300

Welkom Doortje! De duizendste baby in 2021.

Daar was ze dan! Op maandagavond 26 juli mochten we haar verwelkomen. Doortje, de duizendste baby die in 2021 in ons ziekenhuis geboren is. Lief hè? Haar moeder beviel onder leiding van een gynaecoloog, maar dit jaar zijn ook al 279 vrouwen met hun eigen verloskundige in ons ziekenhuis bevallen. Verpleegkundige Connie feliciteerde de trotste ouders met een mooi boeket én een knuffel van Freek de Giraffe.
Het is natuurlijk niet zo gek dat schattige baby’s op social media altijd veel positieve reacties oproepen, maar Doortje kon op extra veel respons rekenen. De felicitaties en complimenten voor de leuke naam stroomden dan ook massaal binnen. Welkom op de wereld lieve Doortje!


Like | 300

Nieuwe wervingscampagne OK

Door krapte op de arbeidsmarkt is de vacature van anesthesiemedewerker lastig te vervullen. Hoe kunnen we met een gerichte campagne toch nieuwe collega’s aantrekken? In de online arbeidsmarktcampagne van het GHZ doen we dit stap voor stap door steeds nieuwe advertenties te tonen waarmee de interesse van de doelgroep wordt vergroot. Met een prachtige wervingsvideo, een loopbaanverhaal, een vacatureadvertentie en webinar willen we mensen interesseren voor voor een baan op onze OK. De collega’s van de anesthesie vervullen de hoofdrol in de video, we volgen hierin collega Charlotte die vertelt wat haar werk in het GHZ zo bijzonder maakt.


Like | 300

Video