x

Medisch Model op de SEH verbetert de zorg

De eerste reacties op het nieuwe Medisch Model op de SEH zijn positief: een fijne bemoediging in deze drukke tijd. Het nieuwe model maakt de zorg voor patiënten op de SEH nog beter, veiliger én sneller. Hoe werkt dit model en wat zijn de eerste ervaringen?

Wat is het Medisch Model SEH?
Het houdt in dat tijdens avond-, nacht- en weekenddiensten er altijd een coördinerend medisch specialist aanwezig is op de SEH. Deze specialist ondersteunt bij de opvang van patiënten, coördineert de patiënten naar de juiste afdeling en is aanspreekpunt voor arts-assistenten en verpleegkundigen. Kortom: een waardevol extra teamlid met een heldere missie!

Wie vervullen deze rol?
De pool bestaat uit cardiologen, chirurgen, internisten en longartsen. Zij hebben minimaal een jaar ervaring aan ‘de poort’ en zijn aanvullend geschoold voor deze taak. Op de foto hiernaast zie je de vertegenwoordigers van de diverse vakgroepen.

Wat zijn de eerste ervaringen?
Noortje: “Ik vind het erg leuk om te doen. Je bent helemaal vrij gepland om op de SEH mee te denken met alle zieke patiënten en logistieke uitdagingen. De druk op de SEH is bijzonder hoog in deze coronatijd. Het is fijn om dan aanwezig te zijn om het team op de SEH zoveel mogelijk te ondersteunen.”


Like | 24

GHZ uitgelicht

APOP screening

GHZ uitgelicht

Nascholing MDL-zorg

Video