Trending topics

De meest besproken onderwerpen op social media

Ode en dank

Mannen in de zorg

Gevangen in ons web(inar)

Ode en dank aan onze Intensive Care

In mei lag Pieter Frijters een tijdlang met corona op onze Intensive Care. Daar kreeg hij zelf weinig van mee, maar dankzij het dagboek dat onze verpleegkundigen hebben bijgehouden heeft hij toch een beeld van die periode: “Toen ik dit teruglas stonden de tranen in mijn ogen, ik heb namelijk nooit beseft hoe erg het met mij gesteld was. Ik ben heel dankbaar voor de zorg die ik heb ontvangen want jullie inzet was enorm. En het dagboek dat jullie hebben bijgehouden, dat heeft mij waanzinnig goed gedaan.”

In een uitgebreide video vertelt hij over zijn opname en deelt hij stukjes uit het IC-dagboek. Pieter neemt zelfs de moeite om iedereen bij naam te bedanken. Benieuwd naar deze indrukwekkende video? Je kijkt deze hier terug.

Like | 28

Mannen in de zorg

Liefde voor het vak, dat is wat Roeland Boer, Alexander Veeris en Heromy Ettienne hebben. Alle drie werken ze als verpleegkundige in het Groene Hart Ziekenhuis en dat is best bijzonder. Ze zijn namelijk drie van de weinige mannen tussen heel veel vrouwelijke collega’s. Maar of ze dat erg vinden? Zeker niet!

Als man kiezen voor een baan in de zorg? Verpleegkundige Heromy is blij met zijn keuze: ‘Er wordt vaak om mijn mening gevraagd en zo ontstaan er leuke discussies onderling. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om je expertise en niet om of je man of vrouw bent.’ Ook Roeland waardeert zijn team op de afdeling Ouderengeneeskunde: ‘Ik heb veel vrouwelijke collega’s en dat werkt heel prettig. Maar ik ben wel van mening dat een team beter functioneert als er zowel mannen als vrouwen werkzaam zijn. Het zou daarom ook super zijn als er meer mannen solliciteren op functies in het ziekenhuis.”

Heromy en zijn collega’s vertelden bij Indebuurt Gouda hoe het is om (als man) in het GHZ te werken. Lees hier hun verhalen.


Like | 21

Gevangen in ons web(inar)

Door krapte op de arbeidsmarkt blijkt het soms lastig om verschillende vacatures te vervullen. Maar hoe kunnen we ons als GHZ toch onderscheiden van andere ziekenhuizen en nieuwe collega’s aantrekken? De oplossing: webinars gericht op onze moeilijk vervulbare vacatures.

Wat houdt een webinar precies in? Onze webinars zijn online uitzendingen waarin collega’s van de werkvloer live vertellen over hun werk op de afdeling en ervaringen binnen het GHZ. Daarnaast beantwoorden zij ook direct vragen van kijkers. Deze kijkers hebben we heel gericht via onze online arbeidsmarktcampagne benaderd, dus de kans is groot dat hier geschikte kandidaten voor de functies tussen zitten.

Dankzij onze enthousiaste collega’s van de oncologie, OK, SEH, IC en CSA kijken we nu terug op vijf zeer geslaagde webinars. Samen met onze professionele presentatrices Cynthia, Veerle en Fleur hebben zij onze kijkers een goed en leuk beeld van het GHZ als werkgever gegeven. En nog belangrijker, we hebben zelfs al een aantal nieuwe collega’s in ons web(inar) weten te vangen! Wordt zeker vervolgd dus!

Ben je benieuwd naar de uitzendingen? Je kijkt deze terug via www.werkenbijghz.nl/webinar.


Like | 13

Video