x

Wij werken samen voor patiënten met endometriose 

Samen vooruit, dat doen de afdelingen Diëtiek en Gynaecologie. Zij bieden vrouwen met endometriose een dieetbehandeling bij darmklachten. Bij endometriose groeit weefsel buiten de baarmoeder, bijvoorbeeld rond de eierstokken of darmen. Dit kan tot hevige pijn leiden. Met het FODMaP-dieet kunnen de darmklachten verminderd worden. Het FODMaP-dieet wordt al langer gebruikt voor mensen met een prikkelbaar darmsyndroom. Omdat de klachten van vrouwen met endometriose grotendeels overeenkomen wordt het nu ook voor hen ingezet.

Diëtist Naomi Hartman vertelt er meer over: “Door het FODMaP-dieet gaan mensen bewuster eten, gezondere keuzes maken en ontdekken welke voedingsmiddelen het beste bij hen passen. We hebben dus ontdekt dat dit dieet ook werkt voor vrouwen met endometriose.”

Het FODMaP-dieet kan endometriose niet genezen maar wel stap voor stap de kwaliteit van leven verbeteren. En dat ziet gynaecoloog  Claudia van Meir ook terug in haar spreekkamer. Claudia: “Door de persoonlijke begeleiding bij het FODMaP-dieet en de laagdrempelige terugkoppeling bieden we vrouwen met endometriose betere zorg op maat.”

Op de foto v.l.n.r.: Naomi Hartman-Heijdra (Diëtist), Karolina Jovanovic (Diëtist) en Dr. Claudia van Meir (Gynaecoloog) 


Like | 9

Collega’s

Team Externe Zorgrelaties regelt het!

Collega’s

Hello Goodbye

Video