Trending topics

De meest besproken onderwerpen op social media

Babyboom in het GHZ

Cape Cruising 4 Kids

Ode aan Bianca

Cape Cruising 4 Kids

Heb je de avonturen van Fred en Menno van Cape Cruising 4 Kids ook gevolgd op onze socials? Samen met onze eigen Freek de Giraffe reden ze de uitdagende rally Navigate North, ruim 7.000 kilometer door de sneeuw van Zweden. Ze hebben een recordopbrengst aan donaties opgehaald: meer dan € 30.000 voor de projecten van St. Vrienden van het GHZ. Daarmee geven we de wachtkamer en behandelkamers van de Kinderpoli een mooie make-over. Het eerste ontwerp is al in de maak. Ook willen we op de OK een fijne plek speciaal voor kinderen maken, en de holding op de Kinderdagbehandeling extra kindvriendelijk maken. Met deze recordopbrengst kunnen we misschien nog wel meer projecten voor kinderen in het GHZ realiseren! Fred, Menno en alle gulle gevers enorm bedankt!

Like | 9

Babyboom in het GHZ

In 2021 zijn er in ons ziekenhuis maar liefst 2279 prachtige baby’s geboren. En dat is een record! Hoe dat kan? ‘Door de coronacrisis zien we een stijging,’ vertelt Jeanet, teamleider van ons Vrouw Kind Centrum. ‘Maar ook door alle nieuwe wijken en inwoners in het Groene Hart komen meer vrouwen naar ons ziekenhuis om te bevallen.’ Wij zijn natuurlijk trots op alle baby’s én ouders, hoeveel het er ook zijn.

Babynieuws zorgt vaak voor veel positieve reacties op social media. Maar dit was zeker het geval voor Rafael Liam van Houwelingen, de eerste baby die dit jaar in ons ziekenhuis geboren werd. Rafael Liam kwam op 1 januari 2022 om 17.23 uur ter wereld in het GHZ. En op zijn eerste dag konden hij en zijn ouders al meteen rekenen op honderden likes en felicitaties! Welkom op de wereld lieve Rafael Liam, we wensen jou en je ouders een mooie toekomst toe.


Like | 7

Ode aan Bianca

Onze medewerkers staan iedere dag klaar voor onze patiënten. Ze houden de hand vast van een patiënt die het moeilijk heeft, zijn er voor de naasten, voorkomen verspreiding van het coronavirus door kamers schoon te maken en geven alles wat ze hebben om de zorg zoveel mogelijk overeind te houden. We kunnen trots zijn op de manier hoe wij het de afgelopen periode met elkaar hebben aangepakt en volgehouden.

Op de Dag van de ode aan de zorg vroegen wij onze volgers welke verpleegkundige, arts of zorgmedewerker voor hen echt een verschil heeft gemaakt. Daar kwamen veel reacties op, maar hemato-oncologieverpleegkundige Bianca Boekhorst werd wel echt even goed door haar patiënten in het zonnetje gezet. In het AD vertelden drie van hen dan ook vol lof over hoeveel zij voor hen betekend heeft. ‘Bianca is kundig, meelevend, positief, eerlijk en vooral ontzettend bevlogen in alles wat ze doet. Ze was echt mijn steun en toeverlaat’ vertelt een van hen.

Een prachtige verrassing voor Bianca: “Dit is heel lief en warm en ik ben heel erg verrast, want je doet dit werk voor de patiënten.” vertelt zij. “Het is heel dankbaar om hen in een onzekere en emotionele tijd te kunnen helpen.”

Bianca, bedankt voor je enorme inzet. Ook wij zijn dankbaar en trots op jouw werk in ons ziekenhuis!


Like | 27

Video