x

GHZ krijgt operatiekamer van de toekomst

Als ziekenhuis blijven we ons voortdurend ontwikkelen. Zo openen we eind 2024 een hybride OK (HOK). Vaatchirurg Peter Schlejen vertelt er meer over:

“In een hybride OK staan de interventieradioloog, de vaatchirurg en het OK-team samen aan de operatietafel. De patiënt hoeft dus maar één operatie te ondergaan. De ingreep wordt door de hypermoderne apparatuur nauwkeuriger in beeld gebracht en kan tussentijds worden bijgestuurd. De kwaliteit neemt daarmee toe en de kans op problemen af.”

Een HOK beschikt over een speciale beweegbare C-boog met CT scanner. “Hiermee kunnen tijdens de operaties 3D-beelden worden gemaakt. Deze C-boog kan worden weggeschoven, waardoor je ook reguliere operaties kunt doen, vandaar de naam ‘hybride OK’. Door de komst van de HOK zorgen we ervoor dat vaatchirurgie, en andere acute zorg, in het GHZ gewaarborgd en toekomstbestendig is.”

De HOK komt in de patio bij het Green Restaurant, aan de kant van de radiologie. “Helaas gaat de bouw wel voor overlast zorgen, maar daarna staat er echt een complex om trots op te zijn. Kijk voor meer informatie over de HOK en het bouwproces ook eens op de themapagina van GHZIntern.”

Like | 16

GHZ uitgelicht

Sneller, preciezer en leuker: het lab innoveert

GHZ uitgelicht

NOVA: EVD krijgt visuele tijdlijn

Video