Trending topics

De meest besproken onderwerpen op social media

Trots en plezier

Mini-Tesla voor de kinderafdeling

BN’ers (niet meer) in het ziekenhuis

Trots en plezier

Plezier in je werk? Natuurlijk! 88% van de medewerkers in het Groene Hart Ziekenhuis ervaart dit elke dag weer. Dikke kans dus dat ook jij regelmatig met een glimlach het ziekenhuis binnenstapt. En dat je trots bent op jouw werk en jouw afdeling! 83% van onze medewerkers geeft namelijk aan beretrots te zijn om voor het Groene Hart Ziekenhuis te werken.

Iedereen haalt op zijn eigen manier plezier uit het werk. Waar de één veel waarde hecht aan een professioneel en gezellig team, wordt de ander weer gelukkig van het leveren van zorg op maat aan onze patiënten. Maar ook voldoende ontwikkelingsmogelijkheden en betrokkenheid bij de gehele organisatie zijn belangrijke onderdelen van werkplezier.

Mooie resultaten dus om met de buitenwereld te delen. Want hoe fijner de werksfeer, hoe meer mensen voor het GHZ willen werken. Dat was de insteek voor de nieuwe (en populaire) video’s binnen onze lopende arbeidsmarktcampagne. In deze video’s vertellen Albertha, Simon, Ella en Willemieke waar zij dagelijks hun energie uit halen. Je bekijkt deze via Werkplezier in het Groene Hart Ziekenhuis – YouTube en Trots op het Groene Hart Ziekenhuis – YouTube.

Like | 8

Mini-Tesla voor de kinderafdeling

Onze kinderafdeling is lekker op st(r)oom! Jonge patiëntjes kunnen namelijk voortaan op eigen kracht naar de behandelkamer met een heuse mini-Tesla. Deze stoere elektrische auto is een gift van Kind & Ziekenhuis aan onze kinderafdeling. “Als een kind naar de röntgen moet, het laboratorium of een onderzoek, is dat al spannend genoeg,” vertelt pedagogisch medewerker Leontien. “Het is dan toch geweldig als het zelf in de Tesla naar de juiste ruimte kan rijden? Zo geef je het kind toch nog een fijne herinnering aan het moment.”

De mini-Tesla is gelijk uitgeprobeerd én goedgekeurd door Nikola Zimonja die een tijdje geleden op de afdeling verbleef. En dat kon natuurlijk op een stroom aan positieve reacties rekenen op social media. Wij wensen Nikola en al onze andere patiëntjes heel veel rijplezier!


Like | 7

BN’ers (niet meer) in het ziekenhuis

En dat was het dan alweer. De zesde en laatste aflevering van BN’ers in het Ziekenhuis zit erop. Een lach, een traan, moeilijke én hoopvolle momenten: we hebben van alles voorbij zien komen.

Voor de eerste uitzending waren er over het programma kritische geluiden op de sociale media te horen. Tijdens de uitzendingen draaide dit beeld 180 graden. De BN’ers en vooral de mentoren en onze overige collega’s, mochten rekenen op veel complimenten en positieve berichten. Zo was één van de vele reacties: “Het is zo ongelooflijk leerzaam en mooi om te zien met hoeveel passie, bevlogenheid en kunde de verpleegkundigen werken. Trots op het GHZ!”. Ter ere van het einde van deze prachtige serie hebben we een kleine terugblik gemaakt en deze gedeeld op onze socials. De video is hier te bekijken.

Wij kijken er met veel trots op terug en hopen dat iedereen ook zo heeft genoten van de afleveringen. Iedereen die heeft meegewerkt aan BN’ers in het ziekenhuis: ontzettend bedankt!


Like | 12

Video