x

Het GHZ geeft patiënten meer regie met MijnGHZ en PGO

Er wordt nu nog hard aan gewerkt, maar binnenkort zijn we er dan echt klaar voor. Vanaf eind oktober kunnen patiënten hun medische gegevens van het Groene Hart Ziekenhuis opvragen via hun Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO). En begin december lanceren we ons langverwachte patiëntenportaal: MijnGHZ. Met het portaal en een PGO geven we patiënten meer regie over hun zorgproces.

In MijnGHZ vinden patiënten hun geplande afspraken, persoonsgegevens en delen van het medisch dossier zoals brieven, metingen en uitslagen. Daarbij worden overigens niet alle onderdelen van het dossier getoond. Zo zijn van de verslaglegging alleen de brieven zichtbaar. In de toekomst breiden we het portaal verder uit met bijvoorbeeld vragenlijsten, beeldbellen en e-consulten.

Waar het portaal van het GHZ is en alleen voor de patiënten van het GHZ, is een PGO van de patiënt zelf. Hierin kan de patiënt kleine stukjes medische informatie ophalen van verschillende zorgverleners. Bijvoorbeeld het advies van de huisarts, een uitslag van het ziekenhuis of een brief van een therapeut. Een PGO is daarom vooral interessant voor (chronische) patiënten die bij meerdere zorgverleners onder behandeling zijn, zoals diabetes patiënten.

Met het portaal en PGO zijn patiënten beter geïnformeerd en komen patiënten beter voorbereid bij hun afspraak. Het geeft patiënten rust omdat zij nu thuis nog dingen kunnen nalezen en bespreken met hun naasten, zoals een brief of vastgestelde diagnoses. En ze hebben hun medicatieoverzicht altijd bij de hand.

Like | 12

GHZ uitgelicht

Ziekenhuis van de toekomst

GHZ uitgelicht

Corona & Griep

Video