Trending topics

De meest besproken onderwerpen op social media

Verpleegkundige Vera in beeld

Voor even niet ziek maar muziek

Freerunners in het GHZ

Verpleegkundige Vera in beeld

Werken in de zorg kan op vele manieren en in uiteenlopende organisaties. Werkgeversvereniging ZWconnect wil schoolverlaters en zij-instromers graag laten kennismaken met de mogelijkheden die er allemaal zijn voor werken in de zorg. Zij benaderde het GHZ met de vraag of we een enthousiaste verpleegkundige hadden die op video wilde vertellen over wat haar werk inhoudt. Na wat belletjes was Vera, verpleegkundige van de C1, bereid gevonden om hieraan mee te werken. Met een mooie video als resultaat waarmee geïnteresseerden een goede eerste indruk krijgen over het werk van verpleegkundige. De video staat op de website zorgenwelzijnplein.nl en wordt binnenkort via social media nog extra onder de aandacht gebracht.

Like | 13

Voor even niet ziek maar muziek

Iedereen zal wel herkennen dat muziek iets bijzonders is. Zo zullen veel mensen een favoriet liedje hebben. Dit komt doordat dit een bepaalde emotie bij hen oproept. Muziek is namelijk van invloed op de neurale netwerken die betrokken zijn bij onze emoties, zoals nostalgie, vreugde, spanning, verbazing en verwondering. Muziek heeft dus echt de kracht om mensen gelukkig te maken!

Daarom was er dan ook een klein geluksmoment voor onze oudere patiënten: muziekagoog Monique van den Hoogen kwam langs om muziek met én voor patiënten te maken. In de huiskamer zong en speelde zij liedjes van vroeger op gitaar, zoals ‘Brandend Zand’ en ‘Rocking Billy’. Patiënten neurieden of zongen mee, sommigen waren tot tranen geroerd. Dankzij donaties die de Stichting Vrienden van het GHZ ontvangt, kunnen we dit vaker mogelijk maken. Dat klinkt toch als muziek in de oren?


Like | 11

Freerunners in het GHZ

Wat freerunners en onze medewerkers met elkaar gemeen hebben? We zijn volop in beweging, kijken naar elkaar om en houden onze blik op de toekomst. Samen – Betrokken – Vooruit. Deze woorden zijn kenmerkend voor hoe we werken. Het zijn – niet voor niets – ook de woorden die we als titel voor ons strategisch plan hebben gekozen. Ze zitten in ons DNA: met elkaar gaan we voor de beste oplossing, zesjes op ons rapport daar houden we niet van. We maken stappen die soms gedurfd zijn, soms uitgebalanceerd of juist verrassend, maar altijd naar elkaar omkijkend. Bekijk de video hiernaast, die ook online viral ging.


Like | 9

Video