FAVORIET

Als je aan de donkere wintermaanden denkt, denk je ook aan schaatsen, opwarmen met een goed boek op de bank en gezellig de kaarsjes aan. Met de tips in deze Scoop kom je de winter wel door!
Een hartverwarmende kerstwens

De kerstboom is versierd. Oud en Nieuw wordt gevierd. Veel geluk voor komend jaar, dat wens ik jullie met elkaar! Wil jij ook een leuke kerstwens sturen? Stuur een kerstkaart van de Vrienden van het GHZ met de medewerkers kortingscode: GHZKaartje10. Elke wens levert ook nog een mooie donatie op voor de projecten van de Vrienden.

Kies je kaart hier.

Winter aan de kade

Zoek jij nog een leuk uitje in de kerstvakantie met je kinderen, familie of vrienden? Bij het Maritiem Museum in Rotterdam maak je van 24 december tot en met 8 januari 2023 kennis met maritieme ambachten. Je ontdekt het verleden, heden en de toekomst van de havenstad van Rotterdam terwijl je geniet van een heerlijke chocolademelk of glühwein.

Klik hier voor meer informatie

Eeuwig brandende kaars

Nu we niet meer altijd de verwarming aan kunnen hebben, wordt het ook binnen steeds kouder. Met deze duurzame Do-It-Yourself-tip blijft het lekker warm bij jou thuis; Spaar wat kaarsvet op, smelt het en giet het in een siliconen kaarsen gietvorm. Laat het even afkoelen en binnen een paar uur zet je jouw eigen kaarsen op tafel. (Vergeet er geen kaarsenlontje in te doen)

Wat is jouw favoriete gietvorm?

Belevenissen op de SEH

Op de Spoedeisende Hulp gebeurt veel. Zoveel dat je er een boek over zou kunnen schrijven. Heleen Lameijer, SEH-arts bij Medisch Centrum Leeuwarden, ontmoet voortdurend mensen op misschien wel de slechtste dag van hun leven. In haar boek Op de spoedeisende hulp vertelt ze over haar belevenissen en de impact die dit werk heeft.

Bestel het boek bij jouw lokale boekhandel of online.

Nog een rondje

We mogen weer! En dan hebben we het natuurlijk over een oer-Hollandse sport: schaatsen! Schaats vanaf woensdag 21 december een rondje op de sfeervolle ijsbaan rondom het Stadhuis op de Markt. Of geniet van een warm drankje met zicht op de schaatsende voorbijgangers.

goudseijsbaan.nl

Echt een snertwandeling

Zin in snert én een stevige wandeling? Meld je dan aan voor de snertwandeltocht; een jaarlijkse wandeltocht langs de Rottemeren en verschillende molens. Op 7 januari 2023 is het zover. Kies een afstand, zet een warme muts op en wandelen maar!

Klik hier voor meer informatie

Disclaimer: tekst en afbeeldingen op deze pagina zijn onafhankelijk geplaatst. Het GHZ ontvangt hier geen vergoeding voor.

Video