x

Hello Goodbye

In Hello Goodbye ontmoeten we een nieuwe collega en nemen we afscheid van een oud-collega.

Hello
Sinds 1 november heeft het GHZ er een nieuwe collega bij! Hannah van der Spek-Hoogendoorn werkt bij ons als verpleegkundige op de SEH. Hiervoor heeft Hannah in het Langeland Ziekenhuis gewerkt. Hannah: ‘’Ik heb 16 jaar op verschillende verpleegafdelingen gewerkt en de laatste twee jaar waren op de SEH. Hier heb ik eind september de opleiding tot SEH verpleegkundige afgerond.’’

Het GHZ heeft Hannah eigenlijk altijd al aangesproken: ‘’Het GHZ oogt als een vriendelijk en betrokken ziekenhuis. Daarbij is het GHZ een level 2 ziekenhuis, wat mij de mogelijkheid biedt om verder te ontwikkelen en mijn kennis te verbreden als SEH verpleegkundige.’’ Het inwerkprogramma en de sfeer binnen het team bevalt haar ook goed. “Het team maakt me wegwijs op de SEH en staat open voor vragen. Dat geeft me nu al veel werkplezier.”

Goodbye
In de 17 jaar bij het GHZ heeft clustermanager Marcel Loot heel wat veranderingen meegemaakt. Nu hij het GHZ gaat verlaten voor een nieuwe uitdaging in het HMC blikken we samen met hem terug op de meest bijzondere momenten.

Waar ben je het meest trots op?
Ik ben vooral trots op de veranderingen die we met elkaar voor elkaar hebben gekregen: de realisatie en inhuizing van de nieuwbouw, maar ook hoe we samen de coronacrisis hebben aangepakt. Er is veel om trots op te zijn. Ook al was natuurlijk niet alles een succes. Zo ben ik nog steeds opzoek naar 40 GHZ leenparaplu’s.

Wat is je meest bijzondere kerstherinnering?
Dan denk ik meteen aan 1ste kerstdag vorig jaar, toen we met de clustermanagers alle collega’s met muziek en iets lekkers mochten ontvangen. Maar wat mij het meest bij blijft is de reactie van mijn dochter Laura (17 jaar) toen ik zei dat ik het GHZ ging verlaten: “dan kunnen we niet meer op 1ste kerstdag een rondje GHZ doen!” Ik denk dat we nu al 14 jaar samen naar het GHZ gaan om daar de werkende collega’s prettige kerstdagen te wensen. Ik heb haar gerust kunnen stellen dat we dat volgende jaar gewoon weer kunnen doen alleen dan gaan we naar drie locaties.

Als je straks heimwee hebt naar je collega’s dan denk jij aan…
Dat weet ik pas echt als ik weg ben, denk ik. Maar het kan niet anders dan dat ik jullie ga missen. Dan denk ik aan de nieuwjaarsfeesten, de (werk)overleggen of met de mannen van logistiek op de maandagochtend bijpraten over het voetbalweekend. Als Ajaxsupporter altijd een feestje!

Heb je nog een wijze voetbalquote die je ons kunt meegeven?
Niet echt een voetbalqoute maar ‘je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden’, vind ik nog steeds een mooie. Dat er altijd een reden is om het vandaag beter te doen dan gisteren! En luister een keer naar het nummer Proud van Heather Small.


Like | 26

Collega’s

Terug naar de zorg

Collega’s

Familiekiekje

Video