Trending topics

De meest besproken onderwerpen op social media

Webinar Kindergeneeskunde

Nieuwe voorlichtingsvideo OK

Dag van de Mantelzorg

Webinar Kindergeneeskunde

We zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers in de zorg, maar soms is het lastig om geschikte kandidaten te vinden. Zelfs voor het mooie vak van kinderverpleegkundige blijkt dit nog een flinke uitdaging te zijn. Daarom koos de afdeling Kindergeneeskunde ervoor om mee te werken aan een webinar, live uitgezonden vanaf de eigen polikliniek. En met succes! Maar liefst 40 geïnteresseerden schreven zich in om de webinar live te bekijken. De kijkersgroep verschilde tussen mensen die al kinderverpleegkundige zijn (10%), mensen die wel verpleegkundige zijn, maar niet op de kindergeneeskunde (30%) en mensen die nu nog iets heel anders doen (30%). Een mooi verdeeld gezelschap dat gelukkig één ding gemeen had: ze waren allemaal uiterst geïnteresseerd in werken op de kinderafdeling van het GHZ!

Onze kinderverpleegkundigen Suus Pieters en Ingrid van Kempen beantwoordden allerlei vragen van de live-kijkers. En aan de hand van een leuke vlog werden de kijkers door Heleen Dekker en Marieke van Kampen meegenomen over de afdeling. Hun enthousiasme sloeg over als een vuurtje: in totaal is de webinar nu al 220 keer bekeken! En hebben de eerste geïnteresseerden zich gemeld voor meer informatie of een gesprek.

Ben je nu zelf ook benieuwd naar de uitzending? Kijk deze dan terug via Youtube.

Like | 12

Nieuwe voorlichtingsvideo OK

Een operatie kan een spannende en ingrijpende gebeurtenis zijn. Om kinderen (en hun ouders) hierop voor te bereiden hebben we een voorlichtingsfilm gemaakt met Zara, de dochter van OK-collega Marianne Dreschler.

Marianne: “Kinderen kunnen deze film voorafgaand aan de operatie bekijken. Het geeft minder spanning als ze alvast de ruimtes van het operatietraject gezien hebben. Daarnaast vertellen we hoe het POPS spreekuur verloopt, op welke manieren we narcose geven en is er uitleg over het nuchterheidsbeleid. Uiteraard wordt alle informatie in algemene zin in beeld gebracht. Uiteindelijk is iedere operatie maatwerk. De film is geschikt voor kinderen van 5 tot ongeveer 12 jaar. Zara vond het heel leuk om een dagje filmster te zijn. We zijn blij met het eindresultaat en hopen dat het veel kinderen zal helpen!”

Benieuwd naar de video? Klik hier om hem te bekijken.


Like | 22

Dag van de Mantelzorg

Naasten zijn vaak nauw betrokken bij de zorg voor hun familielid of vriend, thuis én in het ziekenhuis. Dat lijkt soms vanzelfsprekend, maar is heel bijzonder! Daarom verrasten onze verpleegkundigen patiënten en hun naasten, op de Dag van de Mantelzorg, met een vers kopje koffie van een barista, wat lekkers én een persoonlijke bedankkaart. Op de afdeling Ouderengeneeskunde serveerden de verpleegkundigen een zelfgemaakte high tea met lekkere zoetigheden.

Verpleegkundige Judit Polet vertelt: “De naaste van de patiënt is een hele belangrijke partner in de zorg. Zij weten gewoon het meeste over de patiënt en kunnen zo helpen om besluiten te maken. Maar ze helpen ook veel in de directe zorg, wat voor ons heel fijn is.”

Met dit kleine gebaar, mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van het GHZ en Bedrijfsvriend By Acte, konden de verpleegkundigen laten zien dat ze de naasten van de patiënt enorm waarderen!


Like | 18

Video