Trending topics

De meest besproken onderwerpen op social media

Dag van de Zorg

Uitwisseling Marit

Week van de Overgang

Dag van de Zorg

Liefdevolle zorg begint bij mensen. Harde werkers met liefde voor hun vak, die altijd klaarstaan voor een ander. Dag en nacht. Daarom verspreidde het GHZ op de Dag van de Zorg een advertentie in lokale kranten waarin we iedere GHZ’er die zich inzet voor dit mooie vak bedanken voor de tomeloze inzet én het harde werk.

Op onze socials deelden we een aantal verhalen van collega’s en de mooie job die zij hebben. Van de receptie tot de keuken en van de voedingsassistenten tot de verpleging; jullie staan er. Op elk tijdstip van de dag. Dat vinden we bijzonder. We zijn trots op onze mensen!

Like | 9

Uitwisseling Marit

Onze verpleegkundige Marit ruilde een dag van baan met agent Suuz. ‘Dit was mijn kans om te spieken hoe het eraan toe gaat,’ vertelt Marit na afloop. Ze werkt al ruim vier jaar op onze SEH. ‘Als wij de politie nodig hebben, dan is dat het vaakst bij verwarde of agressieve patiënten als onze veiligheid in het geding komt. Soms zijn mensen ook agressief tegen agenten, terwijl we hetzelfde doel hebben: mensen helpen.’

‘De agent die met mij meeliep, vroeg heel veel. Daardoor ga je zelf ook reflecteren op je eigen handelen. Vaak neem je dingen voor waar aan. Als iemand zegt: ik heb buikpijn, want ik heb iets verkeerds gegeten, bijvoorbeeld. Door te reflecteren, weet je weer: ik ga me niet vastpinnen op die buik, waar kan die pijn nog meer naartoe? Is het misschien wel een hartaandoening? Breder kijken dus, in verschillende scenario’s denken en niet alleen op het verhaal afgaan.’

Benieuwd naar het hele verhaal van Marit? Dat lees je hier!


Like | 4

Week van de Overgang

Wist je dat de menopauze geen synoniem is voor de overgang, maar juist de term voor de laatste menstruatie die je als vrouw hebt? Veel van onze volgers op social media hadden geen idee! Tijdens de Week van de Overgang vroegen we samen met de collega’s van de overgangspoli aandacht voor atypische klachten waar je tijdens de overgang mee te maken kunt krijgen, zoals hartkloppingen, gewrichtsklachten of concentratieproblemen.

Ons doel? Ervoor zorgen dat meer vrouwen de klachten herkennen en weten dat ze voor hulp bij de overgangspoli van het GHZ terecht kunnen. De mini-campagne was een succes: in een week tijd bereikten we duizenden vrouwen die nu veel meer weten over de overgang én dat er iets aan de klachten te doen is!


Like | 6

Video